Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy autó...

Mennyibe kerül egy autó fenntartása havonta?

Figyelt kérdés
tudom ez egyénfüggő, ezért olyan válaszokat várnék például, hogy: nekem ilyen autóm van, ennyit költök rá havonta.

2015. dec. 16. 01:12
1 2 3
 11/27 veterán vas ***** válasza:

A kérdés a fenntartásra vonatkozott, egy hónapra lebontva. Akkor most minek kell belekeverni az amortizációt, meg a vásárlási ár/eladási ár közötti veszteséget, meg az inflálódást és a többit....?

Akit ez a kérdés aggaszt, az még vásárlás előtt tegye föl magának a "megéri vagy nem éri meg?" kérdést. ;)

2015. dec. 17. 08:36
 12/27 anonim ***** válasza:
Talán azért kell idekeverni mert az is fenntartási költség része.
2015. dec. 17. 14:28
 13/27 anonim ***** válasza:

Bár nem én írtam azt a választ, de NEM.

A vételár, az amortizáció NEM a fenntartás része.

Ha használod az autót, nem akarod eladni, akkor minek számolsz amortizációval? Semmi értelme nincs. Csak mondogatod magadnak, hogy ebben az évben 150 ezerrel csökkent a kocsid értéke? És mi történik? Nem eladási céllal vetted, nem vagy kereskedő.

Nem származik anyagi károd belőle.

2015. dec. 17. 14:37
 14/27 anonim ***** válasza:

Jajjj de butasagot beszélsz előző. Ha veszel egy kocsit 1 millióért az 10-15 de 20 év múlva biztos kirohad alólad. Akkor tehát buktal 1 milliót... Ez nem költség?

Ha 10 évente veszel egy tartalykocsi benzint és abból tankolsz akkor az nem számít, mert egyben lett sok fizetve?

A kiszamolo nem ír hülyeséget, csak van aki fél szembenezni a tényekkel.

2015. dec. 17. 16:04
 15/27 anonim ***** válasza:
Amúgy kiszamolo nem azt mondja, hogy ne legyen autód ha megteheted. Hanem azt, hogy sokaknak úgy van autójuk, hogy igazából nem tehetnék meg.
2015. dec. 17. 16:06
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem én írok hülyeséget, hanem te.

Nagyon sokan, köztük te is, nem értitek az amortizáció fogalmát.

Persze, hogy veszítesz rajta, mert egyszer kiadtad a pénzt, de az AKKOR volt neked költség.

Attól, hogy utána x évig ülsz benne és használod, veszít az értékéből, de akkor ez neked már nem költség!

Én értem, hogy mire gondolsz, de kevered a szezont a fazonnal.

Költség az, ami ténylegesen kiadást jelent neked.

Ha nem értesz hozzá, csak hallottál itt-ott 1-2 érdekes fogalmat, de nem tudod, mi mit jelent, akkor inkább ne írj baromságokat.

Mert létez

2015. dec. 17. 18:44
 17/27 anonim ***** válasza:
Hehe. Tudom mi az az amortizáció és miért kell vele számolni. De te nem. Szerinted az autó ára nem számít. Hát igenis számít.
2015. dec. 17. 20:13
 18/27 anonim ***** válasza:

Számít, könyörgöm, hogyne számítana, de ne keverd már össze a dolgokat!

Dehogy tudod... akkor nem írtad volna azt, amit írtál.

Na mindegy, nem vagyok közgáz-tanár, hogy ennél szakszerűbben magyarázzam, meg ha az lennék, akkor se a gyakorin próbálnék meggyőzni valakit, aki egyértelmű, hogy nem érti, de nem is akar elfogadni semmi mást; csak amit ő maga helyesnek vél.

2015. dec. 17. 20:55
 19/27 A kérdező kommentje:

nem hiszek ennek a kiszámolónak...

valódi emberek valódi autóinak valódi költségeire lettem volna kiváncsi

autót szeretnék venni de sehol nem találtam konstruktív információt hogy egyes kategóriájú autóknak mennyi kb a költsége

2015. dec. 20. 15:25
 20/27 anonim ***** válasza:
18: ne nézz hülyének, pontosan értem a dolgokat és tudom mivel kell számolni, van amúgy gazdasági diplomám, nem szorulok rá közgáz korrepetálásra, de köszi, vicces volt. :D A lényeg, hogy az autózás drága dolog, kiszamolo leírása teljesen korrekt. Persze ha homokba akarjuk dugni a fejünket akkor elég ha csak a benzint számoljuk.
2015. dec. 20. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!