Ha nagymamám háztartásbeli volt, és nincs bedolgozott jogviszonya, akkor hivatalosan milyen járadék, ami megilleti?
Egyelőre pontos adatokat nem tudok, valamennyi bedolgozott jogviszonya lehet, hogy van. Jelenleg valami 14000 Ft körül kap havonta.
A férje él, ő bányában dolgozott, és neki jár a nyugdíj.
Előre is köszönöm a segítséget! Esetleg, ha van valamilyen weboldal, ami segíthet, azt is megköszönöm!
Még nem voltam tisztában a múlttal, mikor kiírtam a kérdést.
Nagymamámnak 5 év bedolgozott munkaviszonya lett volna, 2 hét híján. Ez pedig kevés volt ahhoz, hogy megkapja a nyugdíjat. Így 14.160 Ft-ot kap havonta jelenleg.
Reméltem, hogy valami annó nem lett jól elszámolva, de elvileg ez a jogszerű.
Valahogy itt sosem lehet elkerülni, hogy valaki be ne szóljon a másiknak. És ezt egyszerűen nem értem...
III.5. Házastárs utáni jövedelempótlék
Az öregségi, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülőnek a házastársa (élettársa) után akkor adták, ha egyébként jövedelme miatt házastársi pótlékra nem volt jogosult.
Megállapítás: Forrás: központi költségvetés. Folyósítja a Nyugdíj-folyósító Igazgatóság
Összeg, forma: 14. 160-Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!