Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » E-on milyen alapon akarja...

E-on milyen alapon akarja kikapcsolni az áramot?

Figyelt kérdés

Online fizetem a villanyt, 11.10-én befizettem a 11.17-én esedékes villanyszámlát. A bank 3 nap múlva jóvá is írta, hogy el van utalva, addig a zárolt szekcióban tartotta.

Most nézem az e-on honlapján, hogy van egy 11.24-e dátummal díjtartozás miatti kikapcsolási felszólítóm (amit gondolom tértivevényesem vagy ajánlva vagy a csuda tudja hogy, de hivatalosan kiküldenek majd egyszer), ami ha nem fizetek azonnal akkor 2016.01.07.;01.11;01.12;01.13. és 01.14-én valamelyik nap meg is fog történni. Egyrészt nem tartozom, mert látom a befizetett "csekkek" között, hogy mikor lett befizetve az említett számla, másrészt nem 2 hónap a türelmi idő? vagy itt már nincs ilyen? ha szerintük 1 napot késik az ember akkor jön a felszólítás? amit gondolom ráterhelnek az emberre, mint büntető kamat, meg postaköltség, meg gépkopás, meg adminisztrátor ruhakopás, meg mert meg kellett mozdulni, hogy hülyeséget csináljak adó... vagy tényleg mi van ilyenkor? kinyomtatni a banki kivonatot és beballagni egy ügyfélszolgálatra, hogy kapjanak már a fejükhöz?! ha hibáztak és rámterhelik a "sok" marhaságot visszasztornózzák? egyáltalán elismerik, hogy hibáztak? vagy ez is megy a stadion építésekbe?

2015. nov. 27. 04:04
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Ezt velük beszéld meg, van olyen, hogy elbasznak valamit. Igazold nekik, hogy nincs díjtartozásod és kész.
2015. nov. 27. 08:43
 2/6 anonim ***** válasza:
24%

hagyjuk már ezt a gépkopás meg hasonló dolgot, neked csak az elhasznált áram díját és a rendszerhasználatot kell megfizetned.

ha hiszed, ha nem, lakossági fogyasztókon semmi haszna nincs a cégnek, ez egy veszteséges üzletág.

2 hónap a türelmi idő, de attól még a felszólító kimegy! a felszólító levél nem egyenlő a kikapcsolással, nem kell túlozni.

nyilván nem ezt a számlát keresik rajtad, hanem egy régebbit.

sokan esnek abba a hibába, hogy ha részszámlát fizetnek, akkor csak fognak egyet a 3-4 darab közül, és befizetik. de mindnek más az azonsoítója, és lehet, hogy te véletlenül már befizetted a jövő havit, miközben a múlt havit még nem.

de tulajdonképpen csak a lényeget nem írtad le. mindenféle felesleges információt viszont igen...

azt írd le, hogy a hátralékoknál mit mutat. ott van össszeg és dátum is.

teljesen mellékes, hogy az e havi számlát mikor fizetted be, hány napig volt zárolva, meg hogy szerinted mire költik a pénzed.

nem kombinálni kell, hanem odafigyelni.

2015. nov. 27. 11:31
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

Még meg sem kaptad a felszólító levelet. Ráadásul a legtöbb levélben ilyenkor azt is odaírják, hogy

"Amennyiben időközben rendezte a tartozást, levelelünket kérjük tekintse tárgytalannak"

S mivel te befizetted, eleve tárgytalan az egész - hacsak nincs régebbi tartozásod.

Szóval ne haragudj, de tényleg túlparázod a dolgot... :-)

2015. nov. 27. 12:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem 5 hétig nem volt netem, kikapcsolták mert nem fizettem be 1 számlát, amit 2-er küldtek ki az adott hónapban, pedig még így is 8700Ft túlfizetésben voltam.

Ráadásul nem visszamenőleg hanem előre fizettek, tehát adott hó 20adikáig a következő havit, amikor kikapcsolták az a hónap már ki volt fizetve.

5000-be került a visszakacsoltatása a netnek, valamint az 5 hetet is teljes összegben leszámlázták.

E-on nálunk is baszakodott, de ők kezelhetően a vivag333cikkel ellentétben. Az esedékes számlát a befizetési határidő után 30 nappal később adták postára, de volt róla felvétel, hogy 3 alkalommal is telefonáltunk nekik, küldjék már ki a számlát.

2015. nov. 27. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:

A netet teljesen felesleges ide keverni. Semmi köze hozzá. Panaszt teszel, kivizsgálják, jóváírják.

Kicsit nagyobb gáz, ha villany nincs, én pl. azzal fűtök, de fatüzeléshez és gázhoz is kell áram, szóval ha ezt kapcsolnák ki 5 hétre, akkor fűtés se lenne sok helyen.

Aha, 30 nappal a határidő után... az eszem megáll, még 10+ éves tapasztalattal is, hogy miket tudnak kitalálni a fogyasztók, meg miket képzelnek, hogy működik egy cég.

Hihetetlen, komolyan mondom...

Azért, mert te elhánytad, vagy elkeveredett, vagy nem dobta be a postás, vagy suhancok kilopták a postaládából... az eredetivel ha akarják, sem tudják megcsinálni, hogy egy hónappal később menjen ki. Amiről te beszélsz, az egy számlamásolat vagy pótcsekk volt.

Aztán az ilyen "ki nem küldött" számlákat meg szokták találni nagytakarításkor a szekrény mögött, csak ezt már nem híresztelik az emberek. Vagy a gyerek elvitte rajzolni. Vagy egyszerűen a reklámújságokkal együtt a kukában landol.

Vagy azt képzeled, direkt pont téged szivatnak, félreteszik a csekkedet, és egy hónapig dugdossák? El sem tudod képzelni, hogy hogy működik, nem Mancika néni nyálazza az összes borítékot, hanem egy gép Pécsett. Akkor is onnan kapod, ha nyíregyházi vagy. Ember bele sem nyúl.

2015. nov. 28. 09:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló! Szerintem minden lényeges infot leírtam. Nov 17-i számlámmal van gondom, online fizetős, NINCS PAPÍRALAPÚ CSEKK!!!! amit elszórhatnék. A fizetett számlák között ott van, a nemfizetettek között van dec. és jan-i. ami ugye még nem aktuális. Mindez az eon.hu oldalán található. A levélben fel van tüntetve, hogy nov 17. nincs fizetve. A két hónap szerintem nem 52 nap (nov 17-jan 7) amire ki van írva a kikapcsolás, számolj utánna. A felszólító levélben amire egyébbként a kikapcsolási felszólítás díjtartozás miatt van írva (jobb felső sarok vastagon szedve, tehát eltéveszthetettlen, csak a vak nem látja) vannak megadva a dátumok amiket fentebb írtam, elolvastad egyáltalán, vagy csak írtál valamit. Azt rosszul tudod, minden neked írt levél díját, és a büntetó kamatot ki kell fizetned, igaz te nem hibáztál. Ezt az ügyfélszolga mondta miután személyesen bementem. A kamat pedig addig emelkedik amíg jóvá nem lesz írva a számlájukon, ami szerinte még nem történt meg, mert ő nem látja, és én sem láttam, érdekes volt... Én mutattam az én oldalamat az eon.hu-n, ő meg a saját rendszerét, hát nem volt azonos. De azt mondta legyek nyugiban biztosan nem kötik ki, hisz vittem a számlakivonatot a banktól, meg az én oldalamat is kinyomtatta, hogy fizetve. Max a levél árát terhelik ki, mert az kiment. És azt is ONLINE KELL FIZETNEM MAJD!!!! NINCS PAPÍRALAPÚ CSEKKEM!!!!! NINCS MIT ELSZÓRNI, BEEJTENI, STB!!!! Nem paráztam be, csak érdekelt volna, hogy mégis hogy gondolkodhatnak, számolhatnak, hátha volt már ilyen mással is. Ja és sok minden veszteséges ebben az országban, de az áram pont nem az, ha elhiszed hogy az, akkor álomvilágban élsz.
2015. nov. 28. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!