Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek Budapesten életkép...

Szerintetek Budapesten életképes lenne egy hagyományos magyar ételeket árusító apró büfé szocializmusbeli berendezéssel, alacsony árakkal?

Figyelt kérdés

Lenne paprikás krumpli, rakott krumpli, töltött kápi, gulyás, pörkölt, ilyesmik...

A boltot egyedül vinném, max 1 kisegítőm lenne.

2015. nov. 22. 23:02
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Norbert, neked a célod hogy minél többet harácsolj

Nekem a célom hogy megéljek esetleg vállalkozással és az embereimet ne éhbérért szivassam.

Én nem gazdag akarok lenni, hanem tisztességes!

2015. nov. 23. 17:13
 22/28 anonim ***** válasza:

abszolút nem célom a harácsolás, de ezt konkrétan le is írtam a megfelelő helyeken. Éppen hogy a mély szegénységben és az elmaradott településeken élőkön, illetve az 5.000 fő alatti településen élőknek hozunk létre kitörési pontokat.

Én nem meggazdagodni akarok egy olyan kezdeményezést hoztam létre, amiben perspektívához jutnak pl. az ilyen településen élő munkanélküliek is.

Viszont ez csak akkor működik, ha életképes is az egyes "üzleti modell"-ek és nem irreális feltételek mentén valósul meg.

2015. nov. 23. 17:41
 23/28 anonim ***** válasza:
26%

"Én nem gazdag akarok lenni, hanem tisztességes!"

Semmit nem érsz azzal, hogy 3 hónap "tisztességes" működés után csődbemész, bukod az összes pénzed és ki kell rúgnod az összes embered.

2015. nov. 23. 17:58
 24/28 A kérdező kommentje:
Ja mert ha nem minimálbérért szivatom az embereimet akkor biztos egyből csődbemegyek :DD
2015. nov. 23. 18:24
 25/28 anonim ***** válasza:
50%
Jó eséllyel - de hajrá, semmi sem tart vissza attól, hogy kipróbáld.
2015. nov. 23. 18:29
 26/28 A kérdező kommentje:

Tehát minden vállalkozó csődbemegy évről évre hisz a minimálbér elég nagyokat szokott emelkedni évről évre??

Nagyon életszerű!

Véletlenül sem arról van szó hogyha kicsit jobban fizetsz, akkor te nem tudsz Audival szaladgálni :D

2015. nov. 23. 18:32
 27/28 anonim ***** válasza:

"Véletlenül sem arról van szó hogyha kicsit jobban fizetsz, akkor te nem tudsz Audival szaladgálni :D"

Ha berakok egy vállalkozásba több tízmillió forintot, akkor igenis audival akarok rohangálni, és ha a rendszer azt mondja, hogy az alkalmazottaimnak annyit kell fizetnem, hogy én már ne tudjak audival rohangálni, akkor inkább eladom a gépeket, a telephelyet, kirúgok mindenkit, és a több tízmilliómat bankbetétbe helyezve éldegélek...

Na pont ezért rúgnak minden jelentős minimálbér emelés után ki egy csomó embert, mert természetesen a főnök megtehetné, hogy kevesebbet visz haza, de a tőkearányos megtérülése a béka feneke alá kerül, akkor pedig inkább mást kezd a pénzével.

Ez az amit már milliószor elmondtak neked, de te nem akarod megérteni az egészet, csak lököd a süket dumát (egyébként masszív meggyőződésem, hogy szimpla troll vagy, aki itt örömködik, és közöd nincs a mosogatáshoz/burger forgatáshoz)

2015. nov. 23. 19:11
 28/28 A kérdező kommentje:

"Na pont ezért rúgnak minden jelentős minimálbér emelés után ki egy csomó embert, mert természetesen a főnök megtehetné, hogy kevesebbet visz haza, de a tőkearányos megtérülése a béka feneke alá kerül, akkor pedig inkább mást kezd a pénzével. "

isten hozott Kelet-Európában ahol a bruttó 400 euró bérköltség is sok a főnökök szerint!

Akkor Nyugaton mit szóljanak?

2015. nov. 23. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!