Graz-ban is annyira drága az élet mint Bécsben?
Durva árak vannak Grazban is.
Pon tosan mire vagy kíváncsi? Miknek az áraira?
Köszönöm hogy Te értelmesen válaszoltál.
Az alapvető élelmiszerek ára érdekelne. Egy zsemle itt pl. átlagosan 30-40 cent. Bécsben 90 centért is láttam, de 70cent volt a legolcsóbb. A húsok áráról ha tudnál írni valamit, azt megköszönném. Pl.mennyibe kerül egy kiló sertésszűz, vagy egy kiló csirkemell?
"Egy zsemle itt pl. átlagosan 30-40 cent. Bécsben 90 centért is láttam, de 70cent volt a legolcsóbb. A húsok áráról ha tudnál írni valamit, azt megköszönném. Pl.mennyibe kerül egy kiló sertésszűz, vagy egy kiló csirkemell?"
Hol nézted a zsemléket?
LIDLben zsemle pl 15 cent.
sertészsűz 10 euró körül van, bár nem szoktam venni
csirkemell 9-10 euró, a drágább boltobkan több.
Graz nem dràga. De Bècs sem. Ausztriàban èlünk màr egy ideje, eddig mindig kijöttünk a pénzünkből. Kettőnk bevétele 3100 €. Lakàsra+rezsire költünk 850 €-t. Autó fenntartàsra 220 €-t. 450 €-bòl bevásàrlunk. Szórakozàsra 250 €-t szànunk, edzőterembe jàrunk, kettőnk bérlete 80 €. Ètrendkiegèszìtők az edzèshez havi 100 €/2 fő.
2000 € megy el megèlhetèsre ùgy hogy egyàltalàn nem nyomorgunk, bőven jut mindenre amire kell.
U.i: ezzel a "sztàrmosogatò" nevű kreténnel ne foglalkozz, egy alkoholista senki, akit még a mekiből is kirùgtak, itt a fórumon teleszemeteli hülyesègekkel az ètert.
" Pékségekben láttam ezeket az árakat, ahol reggeliztünk."
Akkor mit csodálkozol hogy drága a zsemle ott?
Csóró a disznkont üzletbe jár, ez alap.
Hello, sztem Graz pont ugyanolyan drága, mint Bécs. Az élélmiszerek ára itt is folyamatosan emelkedik. Persze az, hogy kinek mi a drága, nyilván függ a keresetétől, de sztem Ausztria igenis drága, különösen az élelmiszer. Az olcsóbb boltokban (Lidl, Hofer) persze sokat lehet spórolni az alapvető dolgokon, de a drágább üzleteknek is (Billa, Spar, Merkur) is vannak nagyon jó akcióik. Oda kell figyelni, nem kell mindent megvenni, és akkor nincs baj :-)
Ha valami konkrét érdekel, kérdezz nyugodtan.
Üdv, Balázs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!