Miért ne lenne menő ha valakinek gazdagok a szülei?
Csomó ember szidja azokat a fiatalokat akiknek gazdagok a szülei. Azzal érvelnek, hogy ő önerőből nem teremtett elő semmit, csak a szülei. Ez nagyjából igaz is, de a féltékenység is szól belőlük mert ha a családnak sok pénze van az mindenhol előny. Ráadásul ha kihasználják a helyzetük, később könnyebben érhetnek el többet "önerőből" mint a szegényebb szülők gyerekei hiszen támogatják őket rendesen.
(Nem provokáció a cél csak meg nézném ki mit gondol mivel rólam is szól) 18/f
Itt sok normalis valaszt nem fogsz kapni... :-)
A csoro emberek 99%-a irigy, ezert mondjak azt, amit. Jonnek a szokasos dumaval, hogy:"Magatol nem tartana ott, ahol, a csajok is a penzeert vannak vele, mivel gazdag nem tudja ertekelni" stb stb srb... Ezzel csak az a baj, hogy tenyleg a kisebbsegi komplexusuk mondatja velul, masreszrol meg baromira nem lehet altalanositani harmadszor pedig ha neki is apuci/anyuci a pici "popsija ala rakta volna", nem gondolom ugy, hogy azt mondta, hogy:" Koszonom szepenl nem kerem." ...
Nálunk -utólag marha hálásként,de azalatt az idő alatt sem túl sokat rinyálva- bár megtehették volna,hogy tejbe vajba fürösszenek minket, nem tették.
Ép a minap beszélgettem egy 'barátnőmmel' és a karácsony volt a téma, hogy ők most vettek a gyereknek 40 ezerért egy gyerekkonyhaszekrényt Oo meg karácsonyra (mutogatott nekem valami "klein" brossúrát tele gyerek cuccokkal) mit fog még kapni! (a nagyobbik 4 éves a kicsi 2,mindkettő fiú). Aztán szóba jött,hogy Ő anno miket kapott... kb. csak pilláztam (Ő etyke volt, "jómenő munkahelyen melózó faterrarl). Én kb 8-10 év alatt kaptam olyan értékben játékot, amit ő 1-2 karácsony alatt.
És had ne mondjam meglátszik. szülői segítség nélkül egy albérletet nem tudtak fenntartani,a csajnak büdös a munka, inkább kipottyantott két gyereket, biztos,ami biztos.
Én fősuli után beálltam dolgozni, pultoztam, iskolában portás voltam és most is közalkalmazott vagyok egy országos cégnél. Nem vagyok agyonfizetve,de engem megtanítottak dolgozni, megtanítottak az életre. Hogy ne kezdjek el pánikba esni,ha utamat állja egy fűszál vagy gerenda.
Otthon a vállalkozásokban -ami "gazdag szülők gyerekévé" tett minket- rendesen meg kellett fogni a munka oldalát. Étteremben felszolgáltam, hotelben detto, plusz szobák takarítása, mosás, vasalás, fűgereblyézés -mert a testvérem vágta-, az önkormányzat újságjának az osztása, a saját erdőnkbe kimenni és a vadhajtásokat metszegetni 60 fokban 13-14 évesen, saját telkünkön facsemetéket ültetni,azokat rendszeresen locsolni,ott kapálni, mostam én már szaros tojást 3ezer tyúk után 9 évesen -10 fokban....Úgyhogy köszönöm, megvagyok. Életképes vagyok.
Én nem irigy vagyok,mikor látom a 18 éves pemzli fejű hülye gyereket az apja BMW-jében, hanem sajnálatot érzek.
Tőlünk messze állt a pávaság. Hogy mutogatjuk,amink van. Sőt! Kifejezetten kellemetlenül éreztem magam, mikor akarva akaratlanul pozitív diszkrimináció ért, mert én X.Y-nak a lánya vagyok.Már általánosban is rühheltem. Gimibe 2. év végéig sikerült titokban tartani,hogy ki vagyok, mi vagyok. Aztán odajött az osztálytársam és érdeklődve kérdezte,hogy azt hallotta,hogy nekünk van ez meg az, igaz? Hogy nem gondolta volna, miért nem mondtam?.... Mondtam neki,hogy nem gondoltam,hogy ez fontos. Nem ez határoz meg engem.
Attól,hogy a szülők gazdagok, sok esetben lelki nyomorék lesz a gyerek. Mert a sok gazdag szülő úgy van vele,hogy neki anno az anyja-apja egy kisautót sem tudott venni, hát ne b***sza meg a k**va anyja ha Ő nem vesz a kölyöknek 2 ferrárit!
És a lelki nyomorék gyerek csak még suttyóbb, csak még gyökerebb lesz....de egyszer elfogja unni magát. Akkor jönnek a vidító szerek...és ha végkép jól sikerül, felcsavarodik egy fára. Vagy a hírekben benne lesz,hogy kábítószert és alkoholt is fogyasztott az az ámokfutó fiatal,aki frontálisan ütközött az x. úton, egy egyterűvel,amiben egy négytagú család utazott. A kocsiban utazó szülők a helyszínen szörnyethaltak, a nagyobbik gyerek életéért még küzdenek az orvosok, a kisebbik,alig 3 éves gyermek túlélte a súlyos balesetet.
Vagy észbe kap és némi -nem mindent alá raknak és kinyalják a betyárkörtés valagát- segítséggel létrehozza a saját életét. Egzisztencát épít...amit nem csak és kizárólag apuci-apuci csókosainak rituális nyalásáradatából ér el.
Ja, és tudod hol vett anyám nekem ruhát meg cipőt??! A Kínaiba vazze ! :D Azt se tudtam mi a Gyikos póló XD meg a céundá.
Kétszer volt életemben 20 ezres cipőm,azt is a párom -most már férjem vette- még a kapcsolatunk legelején. Szó szerint rám kellett erőszakolnia az eladóval egyetemben, mert már 30 perce értetlenül álltam a nike bolt közepén,hogy nekem aztán nem kell semmi, minek?
:D Finoman szólva zongorázni lehet a különbséget egyes emberek közt. :D
Maydy4, árad belőled az undor, gyűlölet, elkeseredettség, bánat, irigység, frusztráció. Ha igaz, amit írsz és tényleg gazdagok vagytok, akkor ti vagytok a "szegény gazdagok". Hiába van-volt pénzetek, a pénznek éltek és nem találtátok meg a boldogságot.
"sajnálatot érzek" - még csak ezt sem írhatnám őszintén, ha igaz is a sztorid, sehogy sem tudok veled együtt érezni, meg nem is tudnék, meg amúgy is van egy saját életem, amit folytatni fogok amint felállok a gép elől. Nem vagyok sem gazdag, sem boldog, de jól érzem magam a bőrömben. :)
Nem szidni kell őket, hanem sajnálni.
Sok esetben ugyanis olyan emberi értékbeli hátrányt szednek össze, annyira torz értékrendjük lesz, hogy örökre gazdag apuci hülyegyereke marad, akinek a saját erejéből nem is kellett (de is lett volna képes) bármit is elérnie, aki nem is ismeri a munkát, sem a pénz értékét.
És hogy félre ne értsétek: Nem a megérdemelt, munkával keresett pénzről van szó, sem irigységről (nincs okom rá;) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!