Mit jelent pontosan a "marketing"?
Keress valami hülyét, vagy hülyéket, akik megveszik a sz*rodat. B***d át őket, győzz meg minél több embert, hogy ez nekik jó lesz.
Kb ennyi.
Az első egy tanulatlan gyökér.
A marketingnek nincsen pontos definíciója, de általánosságban piacolást jelent. -ennyi, az egyetemen így tanultam meg. :D
"az egyetemen így tanultam meg"
az a baj, hogy az egyetemen tanultad, valós tapasztalatod meg nincs
Olyan tevékenység, ami a vállalkozásnak információt ad arról hogy:
- Milyen terméket
- Milyen áron
- Hogyan/Hol lehet
értékesíteni, illetve az értékesítést a promócióval (reklámok, PR,) segíti.
A köztudatban valamiért csak az utolsó pont "ragadt meg".
Ugyanezt a kérdést egy marketingigazgatónak tettem fel egyszer :) A válasza a következő volt: azt a részt hívják így az üzletben, ami a "van egy termékem, de kutya nem tud róla, meg nem is érdekli" és a "Józsi bácsi hazavitte a terméket és örül neki" között van. Ez a terület, amit ezzel a szóval bekarikáztak, hogy tessék, mostantól ezt hívjuk valahogy, mert ez végülis nem sales, nem PR, nem customer management, de közben meg valahogy mindegyik. A marketing az, ami arról szól, hogy a terméked minél inkább azokhoz és csak azokhoz kerüljön, akiknek szükségük van rá. Ide értve azt is, amikor az illető nem is tudja, hogy neki ez kell, de amint szembesíted a saját igényeivel, kialakul benne a döntés.
Ilyen értelemben tulajdonképp az első válasz nagyon frappáns :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!