Igaz, hogy a MediaMarktba nem lehet bevinni táskát? Nem tudom elhinni. Honnan jött ez a butaság?
Egy budapesti ismerősöm szerint legutóbb, mikor a Mammutban bement volna a MediaMarktba, rászóltak, hogy nem vihet be táskát - csomagmegőrzőbe kell tennie, és figyelmeztették, miszerint a kulcs esetleges elhagyásáért ötezres kártérítést fizettetnének vele.
Ez számomra annyira hihetetlenül hangzik. Én szinte minden hétvégén megfordulok a szegedi Árkádban és a MediaMarktban is, de soha ilyennel nem találkoztam még. Gyakran bevásárlókosarat sem viszek be magammal, ha csak gyorsan szétnéznék. Mentségemre szóljon, a Mammutban sosem jártam, utoljára a westendi Mediában fordultam meg, de ott bőröndöt húztam magam után, és azért sem szóltak.
Milyen alapon tiltják ki egy boltból a táska bevitelét? Még egy múzeumban talán rendben volna, de egy bevásárlóközpontban, egy üzletben?
"Milyen alapon tiltják ki egy boltból a táska bevitelét?"
Olyan alapon, hogy simán tele tudod pakolni 50e-es telefonokkal vagy más egyébbel és kisétálhatsz vele.
Miskolcon már le is szerelték a csomagmegörzőket, mert mindég elromlottak.
Én örültem neki amikor volt sokkal kényelmesebb táska és kabát nélkül vásárolni.
Egyébként azért tiltják, mert értékes több százezres árujaik vannak, és szűkös polcaik, ha leversz valamit fizethetsz. Meg a lopások miatt is.
#3 - Oké, értem, hogy a tolvajokat akarják kiszűrni ezzel, de hát ugyanezt a célt szolgálják a kapuk, amiken átsétálsz a boltból kijövet is. Az én táskám néhány boltban anélkül is becsipog, hogy bármi lenne benne.
#6 - Emlékszem a régi MediaMarktra, és a csomagmegőrzőkre is, meg arra, hogy soha senki nem szólt, hogy használnom kéne őket... Bár azért nem hinném, hogy átlagosan valaki azt a következtetést szűrné le a kinézetemből, hogy én kirabolni megyek a boltot.
Ami engem illet, mind a telefonom és a pénztárcám is túl nagy, hogy csak úgy zsebben elhordozzam. Táska nélkül a kezemben (rosszabb esetben a kosárban) hordozzam, amíg vásárolok?
"Olyan alapon, hogy simán tele tudod pakolni 50e-es telefonokkal vagy más egyébbel és kisétálhatsz vele."
Érdekes, mikor én vásároltam ott, akkor az eladó egy bezárt szekrényből, azon belül is egy bezárt műanyagdobozból vette ki nekem a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!