Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Interneten vásárolt matracnál,...

Interneten vásárolt matracnál, van elállási jogom és vissza küldhetem, vagy be kell nyelnem a pénz amennyiért vettem?

Figyelt kérdés
Nagyon kényelmetlen, 1-2 órát is küszködve alszok rajta, max 80kg-vel hirdetik a matracot, én alig vagyok 50kg és fáj mindenem.
2015. okt. 31. 06:16
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
sajnos a csomagolást megbontottam és lehet a matrac a higéniai termékek kategóriába tartozik
2015. okt. 31. 06:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát az a helyzet, hogy mi innen nem igazán tudjuk megmondani, hogy aukciós oldalon, magánszemélytől vagy webáruházban vetted cégtől, vállalkozótól. Az elállási jog csak akkor érvényes, ha nem magánszemélytől, nem licitáláson vetted.

Viszont minden céges, vállalkozós oldalon fel kell tüntetni az elállási jogot. mennyi idő, mire vonatkozik, stb. javaslom, az oldalukon nézd meg, illetve velük beszéld meg (email, telefon, stb.).

2015. okt. 31. 07:30
 3/12 A kérdező kommentje:
webáruház
2015. okt. 31. 07:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Nincsen feltüntetve az oldalukon, már tüzetesen átvizsgáltam.
2015. okt. 31. 07:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha webáruházból vetted akkor igen, minden további indoklás nélkül visszaküldheted.

Az sem baj, hogy megbontottad, ez természetes, hiszen nem tudnád kipróbálni másképp.

Viszont a visszaszállítás költsége téged terhel!

2015. okt. 31. 08:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Visszaküldés előtt feltétlenül beszéld meg a webáruházzal a problémádat és a visszaküldést - ugyanis, ha nem veszik át, akkor visszafordul Hozzád a matrac és feleslegesen buktad a postát.
2015. okt. 31. 22:13
 7/12 anonim válasza:
0%
3 napig mindenképpen lett volna elállási jogod, akkor is ha nincs semmi baja, de mivel van, így szerintem most is vissza kellene venniük
2015. nov. 15. 11:36
 8/12 anonim ***** válasza:

"3 napig mindenképpen lett volna elállási jogod, akkor is ha nincs semmi baja, de mivel van,"

Nem a matracnak van baja, hanem a kérdezőnek :D

Kérdező, nem próbáltad őket felhívni, megbeszélni a dolgot? Minden webáruháznak kell lennie Kapcsolat-nak, ahol el lehet érni őket telefonon, emailben, stb.

2015. nov. 15. 11:43
 9/12 anonim ***** válasza:

# 7/

14 napig van elállási joga, mivel interneten vette.

2015. nov. 15. 11:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Már megoldottam, küldtem nekik e-mailt, vissza küldtem és rá fizetéssel vettem egy másikat. :)
2015. nov. 15. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!