A problémám a következő!Hirdettem egy telefont,rám írt egy srác,hogy kéne neki,át is utalja a pénzt.A pénzt átutalta/100 akárhány ezer/mikor írtam neki hogy megkaptam a pénzt és hogy kéne a címe,elkérte a számom és felhívott ismeretlen számról!Mondta hogy itt van ahol lakok a városba és átvenné a telefont..megbeszéltük hol és mikor,jött odaadtam és ennyi..NA DE! 3 nappal később rám írtak facen hogy feljelentettek és ha a pénzt visszakapja vagy a telefon megérkezik visszavonja,irtam neki hogy miről beszél de válaszra sem méltatott! megnéztem az sms-t az utalás az ő nevéről jött,de nem a képen szereplő férfinak adtam át a telefont! Esküszöm a 25 évem alatt ilyenbe még nem futottam bele,nem tudom mit kéne tennem!
A face-es üzenet egyfajta zsarolás, ami önmagában megér annyit, hogy elmenj a rendőrségre. Ott kiderül, hogy valóban feljelentettek-e téged (valszeg nem) Jobb, ha te teszed meg az első lépést a rendőrség felé. Ha az illetőre több bejelentés is érkezett már, akkor javulnak az esélyeid. És nyilván nem te vagy az első, akivel ezt eljátszották.
2015. okt. 28. 13:43
5/20 A kérdező kommentje:
A helyzet az hogy elgondolkoztam rajta valószínűleg engem is átvágtak ugyanis nem annak adtam át a telefont aki utalt..így hát jogosan írt a srác
2015. okt. 28. 13:46
6/20 anonim válasza:
Ja amúgy ha a "vevő" a levelezés során nem adta meg a postacímét, akkor téged nem terhel felelősség, hiszen nem is lett volna hová küldened az árut. Tehát ha úgy jelent fel, hogy ez a láncszem hiányzik, akkor nyilvánvalóan hazudik, hiszen lehetőséget sem adott arra, hogy az üzlet végbemenjen... Jól nézd át a levelezést, biztos elkövettek valami logikai hibát.
2015. okt. 28. 13:46
7/20 anonim válasza:
Elmehetsz a rendőrségre elmondani a te verziódat. Az is lehet hogy az utalós srác is benne van az egész nagy szélhámosságban. De sajnos a bizonyítékok ellened szólnak, így ebből elég nehéz kijönni pozitívan.
2015. okt. 28. 13:48
8/20 A kérdező kommentje:
Nagyszerű. A legszebbb az egészbe, hogy akivel leveleztem és akinek odaadtam azzal a beszélgetés már nincs is meg! Rákerestem facen hogy irok neki ez most mi mikor a kezébe adtam a telefont,de már nincs ilyen felhasználó
2015. okt. 28. 13:54
9/20 anonim válasza:
Aha.
Akit megkárosítanak és feljelentést tesz az nem törli magát a fészről. A levelezésetek hiányában fel sem tud jelenteni téged, hiszen önmagában semmit sem jelent, ha valaki átutal neked egy összeget. Szabad akaratából is tehette. Bizonyítania kell, hogy megállapodtatok. Úgy tűnik, csak rád akarnak ijeszteni, hogy küldjed vissza a pénzt.
2015. okt. 28. 14:00
10/20 anonim válasza:
Ezeket mind mentsd le, nyomtass róluk képet, bizonyítékul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!