4 hónapig nem volt hallgatói jogviszonyom, és nekem most ki kéne arra a 4 hónapra fizetnem a TB-t, mindezt úgy, hogy nem is vettem orvosi szolgáltatást igénybe. Miért is?
Azért az életed folyamán biztosan jártál orvosnál. És szerintem még soha nem fizettél TB-t.
Ez a közteherviselés. Üdv az életben.
Sok mindent kell majd fizetned, amit jogtalannak érezhetsz.
Vedd úgy, mint az alapdíj. Villanyt, gázt és vizet is fizetned kell, ha nem használod egyiket sem, csak be van kötve, akkor is. Ez a rendelkezésre állási díj.
Vedd úgy, hogy a TB is így működik. Hisz ha baleseted van pl, akkor sem a tényleges költséget fizettetik veled.
Tudod, MOST még nem vetted igénybe.
Életed utolsó éveiben pedig igénybe fogod venni az összes addigi befizetésedet (hacsak nem halsz meg korán és hirtelen).
Vagy úgy gondolod, jobb lenne, ha most nem fizetnél, 50 évesen pedig minden ellátást zsebből kellene majd fizetned?
Vigyázz, mert ez néha milliókat is jelenthet, kezelésenként!
Egyébként ahogy #4-ben írod, így volt régen.
Ennek az volt az eredménye, hogy az emberek - különösen idős korban - nem tudták igénybe venni az orvosi ellátást, és szegénykórházban, gyakorlatilag ellátás és kezelés nélkül haltak meg.
"2 részletben"
Biztos van ilyen lehetőség, de ez nem lesz olcsó. Kamatot kell rá fizetni.
Igen, olyankor lepődne meg egy csomó ember, hogy miért került több tízezerbe egy vérvizsgálat, vagy több ezerbe, hogy az orvos ránézett. Egy komolyabb dologról, pl. műtét, ami már százezres, esetleg milliós tétel, ne is beszéljük.
Ez egy biztosítás, ami kötelező jellegű. Nem kell túl sokat fizetni, de ha beteg vagy, már ingyenes az ellátás. Viszont ezért cserébe le kell nyelni, hogy ha nem vagy beteg, akkor is fizetni kell.
Egyébként az az összeg, amit ilyen formában kell fizetni, nem sok ahhoz képest, amit egy dolgozó ember fizet (csak neki levonják a béréből, százalékos arányban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!