Ti mit gondoltok arról, hogy egy középiskolás diáknak a nyara egy részét (diák) munkával kell eltölteni?
Most 11-es vagyok és a szüleim a tanév eleje óta már elvárják (vagy inkább azzal biztatnak), hogy majd a következő 2 nyáron (2016 és 2017-ekkor érettségizek majd) a 2 hónapos nyári szünetből legalább 2-3 hetet dolgozzak mindenképpen, a maradék 1 hónapban pedig azt csinálok amit akarok. Főleg azért modnták, mert a legtöbb nyaram általában a "semmivel" telt el + még azt gondolják, hogy úgy a normális, ha minden középiskolás diák a nyara egy részét dolgozással tölti el. Én mondtam neki, h majd a fősulira megyek, akkor eleve dolgoznom kell majd a szakmai gyakorlat miatt és akkor fogok, de ők nem fogadják el ezt érvnek.
Ti mit tennétek, ha ti "lennétek a szüleim"?
Ti is helyeslitek ezt?
A szakmai gyakorlat általában csak néhány hét.
Szerintem nem baj, ha valaki 2-3 hetet dolgozik egy nyáron.
En a te korodban tobbnyire otthon ellustalkodtam a nyaraimat, nem csinaltam semmi hasznosat, ezt nagyon banom. Ha dolgoztam volna, szereztem volna ertekes elettapasztalatot, megistmertem volna uj embereket, kiprobalhattam volna magam szamomra uj helyzetekben es meg egy kis penzt is szerezhettem volna, utana az 1 honap mar igazi vakaciozas lett volna es buszke lettem volna magamra. 2-3 het az egeszbol nem sok, orulj neki, hogy ok is tamogatjak a nyari melo otletet.
Ne felj kilepni a gyerekes konfortzonadbol, jobb minel korabban belekostolni az eletbe, picit kinyilnak a szemeid, konnyebb lesz eldonteni, hogy merre tovabb.
Fosulis szakmai gyakorlat egy vicc.
Én konkrétan nem értem a problémát. Alig vártam, hogy mehessen melózni. Minden nyáron dolgoztam kb. 1 hónapot. Hol gyárban, hol kertészetben, hol takarítottam.
Nem is fogta Anyukám utána a kezem, amikor első munkahelyemre mentem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!