Középiskolás diák tanulhat egyetemi könyvtárban?
Dehogy gáz! :D Fogalmam sincs, mik az ELTE könyvtár szabályai, de ha a házirendben nincs kikötve, hogy csak az egyeteme tagjai tartózkodhatnak ott, akkor nyugodtan mehetsz. És valószínűleg nincs kikötve! :)
Senki sem fog a dolog miatt kinézni. Igazából senki sem fog valószínűleg odamenni, hogy mit tanulsz. Ha mégis, akkor azt valóban érdekelni fogja és esetleg segíteni is tud, ami igazából előny.
Próbáld ki! Ha nem jön be, menj sima, nem egyetemi könyvtárba! :)
Nem tudom az ELTE-n hogy van, de a legtöbb egyetemi könyvtár csak a saját hallgatóit és oktatóit fogadja, beiratkozásnál a diákigazolványt is elkérik. Az egyetemi könyvtárak nem közkönyvtárak, alapvetően nem nyilvános intézmények.
Közkönyvtárakba 14 éves kortól lehet beiratkozni.
# 5
Nem, a felsőoktatási könyvtárak semmi esetre sem közkönyvtárak (közművelődési könyvtárak).
Ettől még lehetnek nyilvánosak, ha úgy döntenek. Azt tudom, hogy például a PTE egyetemi könyvtára nem volt nyilvánosan látogatható. Amióta egyesítették a városi és megyei közkönyvtárakkal, azóta bárki látogathatja, csak a hallgatók kapnak valami kedvezményt.
sztem a könyvtár a művelődésre szolgál és a legtöbb helyen akárki bemehet sztem az előadások is nyilvánosak elvileg
legalábbis nálunk külsős is beiratkozhat csak drágábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!