Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Középiskolás diák tanulhat...

Középiskolás diák tanulhat egyetemi könyvtárban?

Figyelt kérdés
17 éves középiskolás diák vagyok,most megyek 11-be és nagyon bele kell/szeretnék húzni a tanulásba.Édesapámmal beszélgettünk arról,hogy melyek a megfelelő körülmények a tanuláshoz és ő ajánlotta,hogy tanuljak az ELTE könyvtárában,mivel több kistestvérem van,otthon általában nagy a hangzavar.Én szívesen mennék oda rendszeresen suli után,viszont eléggé frusztráltan érezném magam amiatt,hogy mindenki nagyobb nálam,sokkal komolyabb dolgokat tanulnak és hát nem járok a legerősebb iskolába...ti mit gondoltok?Próbáljam meg,vagy gáz egy kozepsulisnak ott tanulni?

2015. aug. 19. 00:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha akar, gondolom be kell íratkozni, lehet azé fizetni is kell; meg hát a tudás mkié, meg tényleg, ha akarsz ott tanulni, akkor csináld, ha nem ,akkor meg nem, ez ilyen egyszerű, különben is ,lehet, hogy zseninek fognak tartani, aki ugrott mondjuk 3 osztályt. Ja meg gondolom, aki odamegy, az se veled fog foglalkozni, hanem olvas, esszét ír, stb. Csak ne zajongj, mert azt nem szeretik, mert zavarsz vele másokat.
2015. aug. 19. 00:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
*Ja meg ha 17 vagy, hát 18-19 évesen máá szoktak 1etemre menni, szóval szerintem nem lógnál ki nagyon a sorból. Tudok olyanokat, akik 20 fölött vannak, és olyan babaarcuk van, hogy simán elmennének 15-nek is.
2015. aug. 19. 00:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy gáz! :D Fogalmam sincs, mik az ELTE könyvtár szabályai, de ha a házirendben nincs kikötve, hogy csak az egyeteme tagjai tartózkodhatnak ott, akkor nyugodtan mehetsz. És valószínűleg nincs kikötve! :)

Senki sem fog a dolog miatt kinézni. Igazából senki sem fog valószínűleg odamenni, hogy mit tanulsz. Ha mégis, akkor azt valóban érdekelni fogja és esetleg segíteni is tud, ami igazából előny.

Próbáld ki! Ha nem jön be, menj sima, nem egyetemi könyvtárba! :)

2015. aug. 19. 03:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom az ELTE-n hogy van, de a legtöbb egyetemi könyvtár csak a saját hallgatóit és oktatóit fogadja, beiratkozásnál a diákigazolványt is elkérik. Az egyetemi könyvtárak nem közkönyvtárak, alapvetően nem nyilvános intézmények.

Közkönyvtárakba 14 éves kortól lehet beiratkozni.

2015. aug. 19. 09:57
 5/9 anonim ***** válasza:
de azok is , csak kicsit drágább a beiratkozás ha nem hallató vagy.
2015. aug. 19. 10:31
 6/9 anonim ***** válasza:
hallgató*
2015. aug. 19. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:

# 5

Nem, a felsőoktatási könyvtárak semmi esetre sem közkönyvtárak (közművelődési könyvtárak).

[link]

Ettől még lehetnek nyilvánosak, ha úgy döntenek. Azt tudom, hogy például a PTE egyetemi könyvtára nem volt nyilvánosan látogatható. Amióta egyesítették a városi és megyei közkönyvtárakkal, azóta bárki látogathatja, csak a hallgatók kapnak valami kedvezményt.

2015. aug. 19. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:

sztem a könyvtár a művelődésre szolgál és a legtöbb helyen akárki bemehet sztem az előadások is nyilvánosak elvileg

legalábbis nálunk külsős is beiratkozhat csak drágábban.

2015. aug. 20. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk 16 éven felüli középsulis beiratkozhat egyetemibe is.
2017. dec. 3. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!