Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gyűjteni vagy költekezni?

Gyűjteni vagy költekezni?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyiknek van több értelme? Megvenni mindent magunknak, amit akarunk, vagy spórolgatni folyton?
2015. okt. 13. 13:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"én is simán elvégezném a munkáját"

Ha el tudnad vegezni a munkajat, akkor nem hamburgert sutnel a mekiben.

2015. okt. 13. 16:03
 22/30 anonim ***** válasza:
Ja, és nem kell fennakadni, Magyarországon nagyon sokan jól keresnek, nálam is jobban: mérnökök, orvosok, papok,ingatlanosok, informatikusok, hr-esek, vezetők, vállalkozók, stb. sorolhatnám. Nem kell úgy csinálni, mintha 1 milliót kapnék. És nyugi, tudom milyen nélkülözni, mélyszegénységben nőttem fel, éheztem napokig, 14 éves korom óta dolgozok iskola mellett, éltem 45 ezerből is. Csak a lehetőség mindenkinek adott, hogy kitörjön ebből. És én megtettem, az, hogy más erre nem képes, már nem tehetek.
2015. okt. 13. 16:05
 23/30 anonim ***** válasza:
11%

"Ha el tudnad vegezni a munkajat, akkor nem hamburgert sutnel a mekiben."

Nyugaton csak betanított munkára vagyok jó, mivel nem vagyok anyanyelvi szinten németből.

De Magyarországon aratni fogok az angol+német nyelvtudásommal.

2015. okt. 13. 16:07
 24/30 anonim ***** válasza:

22-s ne hergeld magad, a séf fiút nem tudod legyőzni, nála komoly gondok lehetnek mentálisan

egyébként meg ha a melós 70E forintért képes dolgozni akkor úgy kell neki, pusztuljon a hulladék, kellene egy tökös szakszervezet aki az asztalra csak dehát egy ilyen széthúzó, irigykedő, rosszindulató, totál elbutult társadalomban ez lehettlen

2015. okt. 13. 16:18
 25/30 anonim ***** válasza:
15%

elég lenne bojkottálni a munkát a munkásoknak másnap már új világban élnénk, emberi fizetéssel.

melósok! Bojkott!

Egyébként nekem ez az életcélom. Forradalmat csinálni Magyarországon egy jobb életért.

2015. okt. 13. 16:21
 26/30 TamásTóth ***** válasza:

Séf fiú visszatért. Ezaz végre újra tudok nevetni a munkáson, aki azt hiszi a világon mindenki élhet jól, szépen és egyenlően, mindegy milyen kvalitásai vannak, mindegy mennyire fontos, mindegy mennyi értéket állít elő és mindegy mennyire hasznos a munkája.

Legyen forradalom a világon, hogy mostantól mindenki keressen ugyanannyit, mert a munkás az Isten adta munkás a társadalom és a fejlödés alapja. Ezt mindenki tudja.

Éljen a Munkás párt és a szocializmus.

Jah várj az a rendszer, ami a munkásokra épített már megbukott. :D Hogy is van ez akkor?:D

2015. okt. 13. 16:28
 27/30 anonim ***** válasza:
21%

nem egyenlő fizetést szeretnék. Élhető fizetést szeretnék.

Létminimum + 20 % a munkásnak is!

Aki nem támogat ebben az gazember!

2015. okt. 13. 16:30
 28/30 anonim ***** válasza:

"Nyugaton csak betanított munkára vagyok jó, mivel nem vagyok anyanyelvi szinten németből. "

Dehogy. NYugaton csak betanitott munkara vagy jo mert SEMMILYEN piackepes tudasod nincs. Jo esellyel Magyarorszagon sincs.

En magam sem vagyok anyanyelvi szinten nemetbol, megis a nemet atlagfizetes tobbszoroset keresem, mert olyan tudasom van. Ismerek olyanokat akik erosen torik a nemetet, megis mernoki munkakorben dolgoznak, jo fizetesert.

Ja es nem tudnad elvegezni a munkam, meg a megoldando problemakat sem ertened meg, nemhogy megoldast tudnal talalni rajuk.

na ezert keresel te annyit, en meg ennyit.

2015. okt. 13. 16:31
 29/30 A kérdező kommentje:

Ne etessük a trollt :)

Ha meg igaz, amit írt, akkor nem 100as szegény, azért nem talál sehol normális munkát.

Én amúgy sajna nagyon költekezős vagyok. állandóan veszek valamit, de próbálom a hónap végére megmaradtad elrakni, de alig marad. Talán nekem is jobb lenne hónap elején elrakni.

2015. okt. 13. 18:03
 30/30 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem normális hogy te jártál egy iskolába aztán most négyszer annyit kapsz mint egy munkás!"

De, teljesen normális. A piacgazdaság és a vállalatok elég hatékonyan ha a költségek csökkentéséről van szó. Aki 280 ezret keres, rohadtul nem a két szép szeméért kapja ezt a pénzt, hanem mert a tudása ér ennyit a cégnek. Lehet, hogy te is elfáradsz a nap végére, de nem ettől ér többet vagy kevesebbet a munkád. Alapvető közgazdaságtani összefüggéseket érdemes megérteni, enélkül nincs értelme vitázni.

2015. okt. 13. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!