Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gyűjteni vagy költekezni?

Gyűjteni vagy költekezni?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyiknek van több értelme? Megvenni mindent magunknak, amit akarunk, vagy spórolgatni folyton?
2015. okt. 13. 13:52
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
73%
Egyiknek sem, utazni és élményt gyűjteni.
2015. okt. 13. 14:05
 2/30 A kérdező kommentje:
Ezt is beleértettem a költekezésbe, az utazást! :)
2015. okt. 13. 14:06
 3/30 anonim ***** válasza:
75%
kell hogy az embernek legyen tartaleka, amihez nyulni tud ha barmi tortenik. Nem lehet marol holnapra elni.
2015. okt. 13. 14:09
 4/30 anonim ***** válasza:
16%

Én a spórolás elkötelezettje vagyok..

Nyugaton vagyok munkás, már félreraktam jó pár millió HUFot.

Költekezni nem fogok belőle, maximum befektetni pl egy lakásba.

A gazdagok alaptézise is az, hogy mindig élj úgy mintha szegény lennél, függetlenül a jövedelemtől.

Na ez kicsiben is pontosan működik. Ha félrerakok 400 eurót, akkor nem azt lesem hogy abból milyen extrákat tudnék venni, hanem úgy csinálok mintha nem is létezne az az összeg és beledobom a malacperselybe.

Persze az átlagember konzumőrült, és költekezik. SOkszor többet is mint amije van (hitelek).

2015. okt. 13. 14:19
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Én meg ár elutaztam jó pár millió HUF-t (és minden egyes fillérje megérte), albérletben élek (hitelem nincs), és 65 éves koromig (nyugdíj) ott is fogok, akkor veszek egy olcsó (1-1,5M) házat és ennyi. Addigra tele leszek élményekkel és látom ezt a csodás világot és majd a végén el tudom mondani hogy nekem megérte.
2015. okt. 13. 14:36
 6/30 anonim ***** válasza:
63%

Arany középút. Szerintem. Persze ezt csak jó fizetésből lehet, nettó 70ből nyilván nem kivitelezhető.

Annak semmi értelme, hogy valaki mindent elrak. Akkor minek dolgozik? Hogy majd ha meghal jó sokat örököljenek utána?

Én magamról tudok csak nyilatkozni, nettó 280at keresek.

Ebből 140 ezer a fix kiadásom (lakbér, rezsi, telefon, internet, BKV bérlet, diákhitel törlesztő, havi étel-ital)

Marad 140 ezrem. Abból elrakom minden hónap elején 50 ezret, és arról "el is felejtkezek", hogy van, mert aki akar félrerakni, annak nem a hónap végére maradtból kell, hanem a meglévőből még. És a maradék 90 ezret pedig elköltöm magamra. Épp amit akarok: hazautazás, ruhák, sminkszerek, kikapcsolódás, buli, utazás. Ilyesmik.

És legalább így jut is mindenre, de marad is.

Azt viszont fontosnak tartanám megjegyezni, hogy aki megteheti, hogy akár csak havi 5-10 ezret tud nélkülözni és elrakni, akkor azt tegye el félre, mert az ember sokszor csak magára számíthat, ha munkanélküliség, betegség vagy akármi éri, akkor kell, hogy legyen legalább egy kicsi félretett pénze.

Viszont az ész nélküli spórolás ugyanolyan buta dolog, mint aki elkölt mindent az utolsó fillérig.

Én nem azért dolgozok havi 200 órát, hogy utána üljek a pénzemen de egy jót ne szórakozzak a családommal, a barátaimmal, ne használjak minőségi kozmetikai termékeket, vagy a 3 éves felvált csizmámat hordjam.

2015. okt. 13. 14:36
 7/30 anonim ***** válasza:
21%

"Viszont az ész nélküli spórolás ugyanolyan buta dolog, mint aki elkölt mindent az utolsó fillérig. "

miért buta dolog elrakni a eurószázakat majd lakást venni belőle pár éven belül?

2015. okt. 13. 15:18
 8/30 anonim ***** válasza:
56%

Ha olvastad, amit írtam, akkor abból tudod mire gondolok.

Azt írtam én is ,hogy félre kell rakni, de annak sincs értelme, hogy valaki évekig semmit nem vesz magának.

Ismerek olyat, aki inkább szakadt kabátban jár évek óta, mert sajnál venni egy újat, vagy szenved az 5 éves telefonjával, ami napjában 10szer lefagy, mert hogy gyűjt.

De azért nem kell átesni a ló túloldalára, sosem tudhatod mi lesz évek óta, az ember nem él örökké, ha mindig csak félre rak és félre rak oda jut, hogy lesz egy halom pénze, de 0 élménye.

De ez az én véleményem, nem kell, hogy más egyet értsen velem.

2015. okt. 13. 15:21
 9/30 anonim ***** válasza:
21%

Ne haragudj de 280 rongyból elhiszem hogy lehet élni is meg gyűjteni is valamennyit..

a melós viszont nem tud így élni..

2015. okt. 13. 15:27
 10/30 anonim ***** válasza:
42%

kitömve pénzzel persze hogy lehet arany utazni..

ha énm vennékj egy normális kabátot magamnak, hó végén nem lenne mit enni..

2015. okt. 13. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!