Online kaszinóban fekete-piros duplázása folyoton be válhat? Részletek lent.
"A nyerési esélyed van az egy pozitív szám. Tehát tök mindegy, hogy 0,0000001-et vagy 0,48-at használsz, a végeredmény pozitív. Te mondtad, hogy "Nyereséges lesz egy tét, ha annak várható értéke nagyobb mint 0." Bármilyen pozitív szám nagyobb, mint nulla. Akkor?"
A "várható érték" nem egyenlő a "nyerési eséllyel"! A várható érték számítási módja ott van válaszomban (de utána nézhetsz máshol hogy az valóban helyes módszer). A teljes eseménytért le kell fednie az egyenletnek! Ha 0.48-at és 0-át helyettesítesz be a két esemény valószínűségére, akkor hiányzik az eseménytér 0.52 része!
Ha úgy gondolod, hogy csak nyerni lehet a téttel, akkor 0.48 helyett 1-t kell behelyettesíteni, hiszen ez az egyetlen lehetséges kimenetel és ez így lefedi a teljes eseménytért.
Viszont tudjuk, hogy 2 kimenetele lehet a pörgetésnek: nyerés (18/37) vagy vesztés (19/37).
Miért állítod azt, hogy egy pörgetés kimenetele csak nyerés lehet?
Még mindig várom hogy levezesd a Martingale módszer miért és hogyan lesz nyereséges. Nem azt hogy biztosan lesz nyeremény, hanem azt hogy a nyeremények összege meghaladja a veszteségek összegét.
Emiatt a tétel miatt küldted el a bankszámlaszámodat nekem, de még nem kaptam meg a kért bizonyítást. Bármilyen matematikai módszert felhasználhatsz.
# 30/31 Időpont ma 13:30
"Valóban teljesen mindegy, hogy valódi pénzt, játékpénzt vagy kisnyulat nyerünk. Már ezért eleve nem értettem a problémádat (és továbbra sem értem)."
Problémád itt neked van, nem nekem. Harmadjára sikerült teljesen más fogalmat használod a nyereményre.
"Ha így jobban tetszik különítsd el a:
- feltett tét összegét
- kivett tét összegét
És felejtsd el a bankrollt."
El van felejtve. Csak, hogy a kivett tét összege sosem lesz nagyobb mint a betett tét összege. És érdekes módon sosem lesz kevesebb a kivett tét összege mint a betett tét összege. :-) De amíg nem érted meg mi az a végtelen, addig ezt hiába magyarázom.
"Amennyiben a kivett tét összege nagyobb a játék befejeztekor, mint a betett tét összege, akkor nyereséged van."
Ez így van. Csak épp, mint te magad mondtad, a Martingale-el csak akkor nyerhetsz, ha végtelenig tudod növelni a betett tétet. Hiszen csak és kizárólag végtelen tétnél éred el, hogy biztosan kijön a fekete vagy a piros. De ettől még nem nyersz, mert ugyanúgy végtelen tétet kapsz vissza, mint betetted.
Ismerkedj még a végtelennel, nyilvánvalóan látszik (sőt, saját magad is bevallottad), hogy egyszerűen nem tudod mi az.
"
Viszont tudjuk, hogy 2 kimenetele lehet a pörgetésnek: nyerés (18/37) vagy vesztés (19/37).
Miért állítod azt, hogy egy pörgetés kimenetele csak nyerés lehet? "
Azért, mert ha kifogyhatatlan a felhasználható tétem, az időm és semmi sem tiltja, hogy egész addig duplázzam a tétet amíg nem nyerek. Ergo az idők végezetéig tudok duplázni. És mivel nem 0% az esélye a tétemnek, így csak idő kérdése, hogy bejöjjön. Az, hogy harmadikra vagy 3000-re jön be mindegy, mert ha cigány gyerekek potyognak az égből akkor is 1 egységet nyer a módszerrel a játékos azon felül, hogy visszanyeri minden korábban elvesztett tétjét.
Továbbra sem látom, hogy:
- Ebben a gondolatmenetben hol a hiba
- Ha nincs benne hiba akkor mi a gond?
De akkor közelítsük meg másképp a dolgot, felteszek én is egy kérdést:
Ha addig játszhatsz egy kört amíg nem nyersz és amikor nyersz visszakapod minden korábbi tétedet +1 egységet akkor hogyan tudsz veszteni?
# 32
Az a baj, hogy a 66%-os totál validan érvel, így lehet vele vitázni, még sansza is van rá, hogy rávilágít hol csesztem el.
Viszont te 72x írod le, hogy én rosszul definiálom a nyeremény fogalmát (teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából) és nem értem a végtelen fogalmát (ez is teljesen irreleváns jelenleg). Bocs, de ez így nem igazán járja, úgyhogy feladtam.
Marad a beszélgetés a 66%-ossal.
"Ha addig játszhatsz egy kört amíg nem nyersz és amikor nyersz visszakapod minden korábbi tétedet +1 egységet akkor hogyan tudsz veszteni?"
És hogyan tudok nyerni? Mi garantálja hogy egyszer nyerek és nem lesz a következő pörgetés is vesztes? Biztosan megtörténő eseménynek csak az számít aminek a valószínűsége 1. A "nullától nagyobb valószínűség" nem jelenti azt hogy csak idő kérdése és megtörténik!
Más megközelítés, vegyük az alábbi két helyzetet:
1) Kijött 1 millió db fekete sorozatban.
2) Kijött felváltva 500ezer piros és 500ezer fekete.
Melyik esetben nagyobb az esélye hogy a következő piros lesz? Az 1)-es vagy 2)-es helyzetben?
# 34/35 ma 15:54
Mivel rosszul használsz matematikai fogalmakat egy elméleti matematikai kérdésnél, ezért releváns, csak nem érted.
Analízisnél sem definiálhatod újra a monoton sorozatot, hogy az neked a Barátok Közt.
"De akkor közelítsük meg másképp a dolgot, felteszek én is egy kérdést:
Ha addig játszhatsz egy kört amíg nem nyersz és amikor nyersz visszakapod minden korábbi tétedet +1 egységet akkor hogyan tudsz veszteni?"
Sehogy, ezt is leírtam. Legalább kétszer leírtam (elolvasod egyáltalán amit írok?), hogy ezzel a stratégiával nem veszítesz hiszen végtelen pénzed van, tehát mindig ki tudod fizetni a következő tétet, de nem is nyersz, hiszen ha azonnal kiszállsz, ahogy nyersz, akkor legalább annyival kell távoznod, amivel leültél, azaz végtelennel. Végtelen plusz akármennyi az pedig végtelen. Tehát a beülőd (feltett téted) és a kiszállód ("nyert" téted) ugyanannyi.
És mivel nem vagyok hajlandó sokáig olyanokkal beszélni, akik nem értik azokat a szavakat és kifejezéseket amit kimondanak, ezért én is befejeztem a veled való társalgást.
Mindenesetre a valószínűségszámítás előadásomon szívesen látlak, felteszem a hallgatóknak ezt a kérdést, kíváncsi vagyok a válaszaikra.
66%-os, sok sikert, hátha neked sikerült megértetni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!