Online kaszinóban fekete-piros duplázása folyoton be válhat? Részletek lent.
Lévén - ha egyáltalán lehetséges - a végtelen értékkel én nem tudok sem szorozni sem hatványozni, így az általad kért levezetést nem tudom biztosítani olyan formában, ahogy kérnéd.
Szerencsére nem is kell, mert annyira triviális:
HA bármennyi kört játszhatsz egy játékban
ÉS az első nyert körödnél visszanyered az összes korábbi tétedet + 1-et
Akkor ez a világ összes nyelvén nyereséges
Azért a hülyét ne tetessük már.
Ha még mindig a nulla miatt vagy fennakadva a fenti kitételekkel az továbbra is lényegtelen, mert ha nem 48% lenne a nyerési esély hanem csak 1% a fenti 3 kitétellel is működne.
Nyereséges lesz egy tét, ha annak várható értéke nagyobb mint 0. A várható érték kiszámítása:
([esély a nyerésre] X [nyereség összege nyerés esetén]) + ([esély a vesztésre] X [veszteség összege vesztés esetén])
Adott színre téve ez az alábbiak szerint alakul:
-> 18/37% eséllyel nyersz 1 egységet
-> 19/37% eséllyel veszítesz 1 egységet
Várható érték: (18/37) x (1 + 19/37) x (-1) = (18/37) - (19/37) = - 1/37 = - 0.027 = - 2.7%
Mindegy hogy mekkora az egységnyi téted, 1 Ft, 2 Ft, vagy 2^100 Ft, nem lesz nyereséges tét a pörgetésed és ez pontosan a 0 miatt van.
Annak az esélye hogy nyersz 100 pörgetés és tétduplázás után, pontosan ugyanannyi mint amennyi az első pörgetésben volt. A várható érték szintén nem változik, ugyanúgy -2.7%.
Ezt a tétet megteheted egy milliószor, egy milliárdszor, akárhányszor, nem fog nyereséges lenni. Ráadásul, abszolút semmi nem garantálja, hogy bármilyen számú pörgetés után egy adott színnek kell következnie. (Nem, a nagyszámok törvénye nem ezt jelenti.)
Cáfolj meg kérlek, és megkapod a fizetésemet, ebben biztos lehetsz. Építs fel egy logikus gondolatmenetet, mert a "azért nem érted, mert hülye vagy!" típusú érvelés sem most, sem máskor nem volt az értelmes emberi vita eszköze.
# 19/20 Időpont ma 12:28
"Már bocsánat, de nem az volt a kérdés, hogy keresel-e vele pénzt...
Ha már érvelőset játszunk akkor ismerjük a szabályokat.
Én azt állítom, hogy a Martingale stratégia csak akkor nyereséges (próbáljuk értelmezni a nyereség fogalmát, tehát X összeget használtál fel és X összegnél nagyobb lesz a végeredmény)"
Egyrészt ezzel magadnak mondasz ellent, hiszen ha van nyereséged, kerestél vele pénzt.
Másrészt a nyereségnek nem ez a korrekt fogalma. Ha én év elején rendelkezem 1 millióval, minden héten lottózom ugyanazzal a stratégiával, és év végén rendelkezem 900 000-rel, akkor a nyereségem -100 000 (azaz veszteségem van). Hiába volt esetleg év közben 1 vagy 2 olyan alkalom, hogy 300-ért nyertem 30 000-ret. A nyereség hosszú távú fogalom, amit te keresel az a nyeremény.
Nyereményed pedig valóban lesz, de matematikailag, ezzel a 3 feltétellel bármilyen stratégiáddal lesz nyereményed, de nyereséged nem.
Nem feltétlen kerestem vele pénzt. Hiszen ha már ezt az elméleti kérdést át akarnánk ültetni a valóságba akkor az egyetlen dolog, ami eszembe jut, hogy megvalósítható lenne az pl. egy játék - játékpénzzel.
Amikor leülsz az asztalhoz a gép nem jelzi mennyi a bankrollod, bármikor bármekkora tétet felrakhatsz.
2 dolgot tart számon:
1., Mennyi tétet vesztettél
2., Mennyit tétet nyertél
Az általam felvázolt elmélettel garantáltan és mindig nyereséget regisztrálna a gép, amennyiben mindig addig játszol, amíg ki nem pörög a számod és sosem hagyod abba úgy, hogy nem nyertél. Teljesen mindegy, hogy 1 játékot vagy 5000 játékot nézünk, hiszen SOSEM HAGYOD ABBA a játékot amíg nem nyersz. És ha nyersz akkor 100%, hogy nyereséget könyveltél el. Innentől kezdve irreleváns az időtartam, hiszen nem tudsz nem nyereséget elkönyvelni, ha sosem szállsz ki bukóba.
Ezzel nem értesz egyet?
Oké, legyen ez az alap egyenleted, ha így kényelmesebb:
([esély a nyerésre] X [nyereség összege nyerés esetén]) + ([esély a vesztésre] X [veszteség összege vesztés esetén])
(0,48 X 1) + (0 X [lényegtelen, hiszen 0-val szorunk])
Tehát az érték pozitív. Hol a hiba?
[esély a vesztésre] = 0
Ezt egy kicsit akkor kifejtem, mert előre látom, hogy ebbe fogsz belekötni.
Meglátásom szerint akkor "vesztettél" ha vége a sorozatodnak.
Mikor van vége a sorozatodnak? Ha elfogy a téted, elfogy az időd vagy nem tehetsz meg több tétet.
A téted az elmélet szerint nem fogy el, hiszen korlátlan bankroll áll rendelkezésedre.
Az időd szintén nem fogy el, míg asztallimit híján semmi sem fog megakadályozni a következő "duplázásban".
Tehát az esély a vesztésre 0, hiszen egyszer ki fog pörögni a számod. Ha 10-100-egymilliárd pörgetés múlva akkor annyi múlva. Ebből egyenesen következik, hogy az is tök mindegy, hogy a nyerési esélyed 1 vagy 99% ilyen esetben.
# 24/25 Időpont ma 13:11
"Nem feltétlen kerestem vele pénzt. Hiszen ha már ezt az elméleti kérdést át akarnánk ültetni a valóságba akkor az egyetlen dolog, ami eszembe jut, hogy megvalósítható lenne az pl. egy játék - játékpénzzel."
Akkor játékpénzt kerestél vele. Ne akard újradefiniálni a fogalmakat. Ha kisnyúlban játszunk, akkor kisnyúlt keresünk vele értelemszerűen. Ezen fennakadni fölösleges.
# 24/25 Időpont ma 13:11
"hiszen nem tudsz nem nyereséget elkönyvelni, ha sosem szállsz ki bukóba."
De nyereséget sem tudsz elkönyvelni, mert végtelen+1 alaptét/kisnyúl/Fekete Laci az még mindig végtelen. Hiszen az maga a feltevésed is, hogy ha végtelen pénzt fel tudnál tenni, akkor nyernél. Csak, ez a végtelen tulajdonságai miatt nem igaz. Bármennyit adsz a végtelenhez az végtelen marad. És végtelen = végtelen. Nem veszítesz vele (mert ha végtelenből kivonhatsz akármennyi alaptétet/kisnyulat/Fekete Lacit, akkor is végtelen marad), de nem is nyersz vele.
Érted már? Ezért mondom, hogy nem tudod mi az a végtelen, de használod.
A #11-es válaszodban azt állítottad hogy "a Martingale módszer matematikailag csak és kizárólag akkor nyereséges", a #24-es válaszodban pedig "Nem feltétlen kerestem vele pénzt."
Ez szerinted nem ellentmondás?
A nyerési esélyed van az egy pozitív szám. Tehát tök mindegy, hogy 0,0000001-et vagy 0,48-at használsz, a végeredmény pozitív. Te mondtad, hogy "Nyereséges lesz egy tét, ha annak várható értéke nagyobb mint 0." Bármilyen pozitív szám nagyobb, mint nulla. Akkor?
Valóban teljesen mindegy, hogy valódi pénzt, játékpénzt vagy kisnyulat nyerünk. Már ezért eleve nem értettem a problémádat (és továbbra sem értem).
Már ne is haragudj, de te a végtelen fogalmán lovagolsz, ami azon kívül, hogy az utolsó dolog, amibe kapaszkodni tudsz semmire sem jó.
Ha így jobban tetszik különítsd el a:
- feltett tét összegét
- kivett tét összegét
És felejtsd el a bankrollt. Amennyiben a kivett tét összege nagyobb a játék befejeztekor, mint a betett tét összege, akkor nyereséged van. Aztán, hogy ezt hozzáadod-e a végtelen bankrollodhoz vagy odaadod a máltai szeretetszolgálatnak teljesen mindegy, hiszen egy elméleti problémáról vitatkozunk!
# 29
Abszolut nem, mivel most épp kiemeltél 2 mondattöredéket 2 szövegkörnyezetből. Ez nagyon alacsony szintje a vitának, eddig egész korrektül ment, maradjunk is az eddigieknél szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!