Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez lopásnak számít?

Szerintetek ez lopásnak számít?

Figyelt kérdés
Ma voltam a boltban és amikor odaértem a pénztárhoz mindent kipakoltam ugye. Mikor a pénztáros be skennelte az árukat az egyik dolgot talán nem (nem emlékszek pontosan). A lényeg az, hogy az a dolog a blokkon hiányzott, és kevesebbet is fizettem, de a riasztó nem szólalt meg, tehát szabadon távoztam. Ez mi volt?

2015. szept. 23. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
szerencse... nem is kell vele foglalkoznod.
2015. szept. 23. 17:53
 2/5 anonim ***** válasza:
nem
2015. szept. 23. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, mekkora érték, és mennyire vagy érzékeny az ilyesmire.

Attól is függ, hogy multiban történt, vagy egy kisbolt-ban, ahol a pénztárost-tulajt keményebben érinti a hiány...

Nagy boltban egy csomag sütőpor, vagy egy rágó, stb. lehet hogy nem zavarna, egy pl. egy nagyobb csomag kávét már jeleznék nekik...

márcsak azért is, mert ha visszajáró vevő vagy, és a pénztáros is rájött utólag, hogy hibázott...

2015. szept. 23. 17:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Felfogás kérdése. Én egyszer 5 liter étolajat toltam ki így a kosárban. Parkolóban esett le, hogy nem fizettem ki.
2015. szept. 23. 18:08
 5/5 anonim ***** válasza:
57%
Nem lopás, ahhoz lopási szándék megléte kell a cselekmény véghezvitele előtt, te csak utólag vetted észre. Viszont polgári jogi kötelességed lett volna visszamenni az ellenérték nélkül maradt árut.
2015. szept. 23. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!