Jóhiszeműségből tájékozatlanságomban.2 kezességet írtam alá a volt férjemnek. Semmi közöm nem volt az ügyleteihez, mit tehetek én, az áldozat, éljek hátralevő életemben elviselhetetlenül nyomasztó teher alatt?
a végével kezdem: ha külföldön csak takarítanál is, az is több százezer ft.
nem tudom, működik-e az, hogy ott is letiltanak, meg hogy milyen mértékben, de akkor is minimum 300 ezret keresnél, ha egy hotelben, panzióban szobaasszony lennél, aki a szennyes ágyneműt húzza le. és ilyen helyeken vagy nem kell fizetni a szállásért és étkezésért, vagy minimálisat, mert ugye ott a hotel maga.
a kérdésed lényege: sajnos túl sok mindent nem tehetsz, ha cselekvőképes felnőtt ember vagy, azaz nem vagy gyámság alatt. amit kétlek. a jóhiszeműséggel a bíróság nem tud mit kezdeni ilyen esetben, mindenki jóhiszeműen írja ezt alá, hisz az az alapfelállás, hogy majd az adós fizet, nem a kezes. hányan, de hányan bebukták már...
az egyetlen lehetőséged, ami szerintem a te esetedben egyenlő a nullával: a polgári per. ilyen módon tudod visszakövetelni az adóstól a pénzed. egyrészt évekig elhúzódhat, ebben az időszakban is költségeid lehetnek, de ami miatt írtam, hogy ez valószínüleg semmi: gondolom a volt férjednek nincs vagyona, keresete, ingatlana. hisz akkor a bank is rajta hajtana be.
így hiába ítéli meg a bíróság, hogy fizessen neked x milliót, ha a banknak nem tud fizetni, akkor neked sem fog tudni.
idővel, ha újra dolgozni fog, vagy nyugdíjas lesz, vagy megörökli az anyja házát, te csak a 2., vagy 3. leszel a sorban, hisz a bank nyújtotta be először az igényét. amit talán soha életében nem fog tudni rendezni.
sajnálom, nagyon jól tudom, milyen elkeserítő, de nem tudsz semmit tenni a jelenlegi helyzetben.
részben átéltem, hisz napokig bőgtem, amikor 2 éve megkaptam a végrehajtó levelét, hogy árverezik a házacskámat. nekem se szülő, se gyerek, se testvér, nem volt hova menni, és akkor már tiltották a fizetésem. azt hittem, mindennek vége. nem kívánom senkinek az érzést.
Mindegyikőtüknek köszönöm a választ! Sorba megyek a lehetőségeken,
a per indítása, jogos. Csak, az újabb költség. Hogy csodába fizetem?! De, ez lesz az első lépés.
Aztán, valahogyan tovább. Jó, hogy írtatok. Én, a részletekből sem csinálok titkot, így nyitott vagyok ésszerű, reális kérdésekre válaszolni, ötleteket, tanácsokat meghallgatni. Hogy rémálmaim voltak, az egy dolog, de mosolyogva indulnom kell a munkahelyre. üdv Nektek
Hatályos már a magáncsőd intézménye is.
A leírtakból én úgy látom, hogy neked is lehetésges, hogy megoldást jelentene.
Egy próbát megér.
Ha az OTP-nél van bedőlt hiteled, akkor a bankfiókokban vagy az OTP Faktoring székhelyén illetve internetes oldalaikon, telefonon érdeklődhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!