Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az normális, hogy anyám...

Az normális, hogy anyám elveszi a pénzemet?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok és anyám folyton elszedi a pénzt,amik nagyszülőktől,rokonoktól kapok ünnepekkor,születésnapomkor és névnapomkor.Összegyűlt annyi pénz,hogy nyitottunk egy számlát és azt ő kezeli.

Ezzel még semmi bajom nincs,de az,hogy folyton elszedi a pénzemet,kiakad ha én nem akarom odaadni,mert az elvileg nem az én pénzem,mert csak kaptam.De még azt sem hajlandó elárulni,hogy mennyi van a számlámon.

Novemberben fogom betölteni a 16-ot és gondoltam,hogy elkezdenék dolgozni.

Akkor az fog jönni,hogy azt a pénzt sem költhetem el,amit én keresek meg magamnak?

Azért egy kicsit kiborító,mikor folyton azt kérdezgeti,hogy mennyit költöttél,mit vettél,stb..

Aztán ordibál és szörnyülködik,ha elmondom,hogy elköltöttem 2500 Ft-ot egy péntek este,mert ettünk a mekiben meg összedobtunk egy kis pénzt piára.

És talán ezt megcsináljuk havonta egyszer,úgyhogy egyáltalán nem rendszeresen.

Tőle amúgy sosem kapok pénzt.

2015. aug. 23. 18:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagyapám csinálta ezt még tizen x éves koromban, persze teljesen jóindulatból! Sajnos egy napon meghalt és 10 éve nem tudjuk, hogy valójában hol is volt az a számla... mert nekem mutatta, de már semmire nem emlékszem belőle.

Én azt javaslom, hogy készpénzben tartsd valamilyen extrém biztonságos helyen, mert ha anyukád nem lát tőled több pénzt, akkor elképzelhető hogy átkutatja az egész szobád, hogy hová is teszed.

Ennél jobb lenne, ha egy olyan számlád lenne, amiről ő nem férhet hozzá, vagy valamilyen lekötés, betét. Csak ez problémásabb, mert ő a gyámod...

Egyébként meg állj ki elé és mondd meg, hogy ha még azt sem hajlandó elárulni, hogy mennyi pénzt és hová tett félre a tiédből, akkor innentől kezdve semmi beszámolnivalód nincs felé.

2015. aug. 26. 09:33
 12/13 anonim válasza:

milyen anya az ilyen?

szerintem rejtsd el a pénzed.

az a tiéd,te kaptad,nem az anyád!

milyen jogon veszi el a pénzed?

és az egyáltalán miért jó neki,hogy megfosztja tőled ezt?

Amúgy SAJNÁLOM. :(

2015. aug. 26. 11:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát, ilyen nálunk is volt, bár mi elég szegènyek voltunk, viszont mindig kaptunk valamennyit, soxor kérni sem kellett.

11 éves kislányomnak mindog van pénze, nagyon ügyesen gazdàlkodik vele.😊

Gyakran vàltunk neki , hol aprót, hol papírt, mindig kissé felfelé kerekítve a részére.

Amit meg akárhonnan kap, az mindig az övé.

Néha hoz nekük cukrászdából sütit, volt, jogy önnállóan csinált egy kissebb bevásárlást. (Kenyér, tej, felvágott), enem fogadta el az árát.

Tudom, ez off volt, de jó érzés.

Próbàld megbeszélni a rokonaiddal, hogy titokban adják neked oda a pénzt!

Sok sikert!

2016. febr. 23. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!