Az normális, hogy anyám elveszi a pénzemet?
15 éves vagyok és anyám folyton elszedi a pénzt,amik nagyszülőktől,rokonoktól kapok ünnepekkor,születésnapomkor és névnapomkor.Összegyűlt annyi pénz,hogy nyitottunk egy számlát és azt ő kezeli.
Ezzel még semmi bajom nincs,de az,hogy folyton elszedi a pénzemet,kiakad ha én nem akarom odaadni,mert az elvileg nem az én pénzem,mert csak kaptam.De még azt sem hajlandó elárulni,hogy mennyi van a számlámon.
Novemberben fogom betölteni a 16-ot és gondoltam,hogy elkezdenék dolgozni.
Akkor az fog jönni,hogy azt a pénzt sem költhetem el,amit én keresek meg magamnak?
Azért egy kicsit kiborító,mikor folyton azt kérdezgeti,hogy mennyit költöttél,mit vettél,stb..
Aztán ordibál és szörnyülködik,ha elmondom,hogy elköltöttem 2500 Ft-ot egy péntek este,mert ettünk a mekiben meg összedobtunk egy kis pénzt piára.
És talán ezt megcsináljuk havonta egyszer,úgyhogy egyáltalán nem rendszeresen.
Tőle amúgy sosem kapok pénzt.
Egyszer még örülni fogsz neki, hogy van egy csomó pénz a bankszámládon, amit amúgy elszórtál volna. Sok gyerektől simán elveszik a pénzt, és beolvasztják a háztartási költségekbe, neked legalább gyűjtik.
Igazából a nagyszüleiddel kellene beszélni, mi az ő verziójuk. Lehet, hogy simán asszisztálnak a szüleidnek, és például a taníttatásodra gyűjtenek így.
Hála az égnek nem szorulunk rá.
De ha úgy van belefizetünk az új hűtőbe,kanapába,attól függ,hogy mi kell..
És amennyi saját pénzem van,annak nem hiszem,hogy bármikor hasznát fogom venni..
Persze egy kis megtakarítást hagynék,de azért hagy költsem már el a saját pénzemet.
És nem gépet,telefont vennék,hanem kisebb dolgokat.
De anyám akkor sem érti meg,hogy kéne egy új fejhallgató,mert az előző már 3 éves és megtört a kábel és nem lehet már garanciálisan javíttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!