Lehet protekció nélkül normális állást találni? Vagy diplomával 12 évig takarítani fogok?
'Heti 45-50 óra munkára kapok 75 ezer körül, " az nem is rossz, de gondolom csak elírtad.
Engem vegyészmérnökként 4 év alatt 3 helyre hívtak be interjúra, pedig utcaseprőtől az üzemmérnökig mindenre jelentkeztem. Alkalmi munkákból tartom fenn magam, illetve közmunka keretében "tanultam" írni és olvasni :)
Kérdező: ilyen tipusú állásokhoz annyit írtam a google-be, hogy angol, spanyol, ssc.
Ezt is fejvadász cég hirdeti, ők legalább telefonon meg szoktak mindenkit keresni, ha eggyel is sikerül beszélned, akkor kérd meg, hogy ha ez a lehetőség nem is jön össze, segítsen másikat találni, nekem is lett így nagyon jó munkám minden protekció nélkül, negyed órát rászánt az életrajzomra, adott pár tanácsot, majd kiküldött pár hasonló céghez, szóval nem dolgozta halálra magát velem.
Kijött vagy 50 darab. Ezekre jellemzően azért találnak nehezen embert, mert a sokak által beszélt angol mellé valami egzotikusabb dolog kell (keleti nyelvek+portugál, angol, holland, skandináv nyelvek, sőt, néha már a francia és a spanyol is), és ilyen 3 nyelvű emberből kevés akad, főleg úgy, hogy mindhárom nyelven értékelhető legyen a tudása.
Ahogy megnézed a hirdetést, túl sok gyakorlatot sem várnak el hozzá.
Amúgy én is a nyelvtanításra gondolnék addig is, én 5k-t fizettem egy tanárnak, bevállalod olcsóbban, és ha tényleg jó vagy, akkor a havi 75 ezer azért összeszedhető, és nem takarítasz érte.
Munkahelyet váltani nem tudom, hogy tudnék, mert napi 10 óra munka mellett nem lehet állásinterjúra járni, felmondani meg nem szeretnék, mert nincs semmi megtakarításom. Általában reggel 6-tól délután 4-ig bent kell lennem, vagy nagyon ritkán délutános vagyok, akkor déltől este 10-ig. Nem kérhetem a munkahelyemen, hogy milyen műszakba osszanak be, ezt már a legelején közölték velem. Az interjúztatók sem fognak hozzám igazodni, hogy én mikor érek rá állásinterjúra menni. Csak akkor tudok elmenni, ha véletlenül épp úgy jön ki, de ennek elég kicsi az esélye. Próbálkozok persze továbbra is, de nem sok értelmét látom már.
Nyelvet tanítani csak vállalkozóként tudnék, ha feketén csinálnám, akkor ugye nem lennék bejelentve sehol, viszont nekem a röghöz kötés miatt fontos, hogy be legyek jelentve, hogy minél hamarabb teljesítsem a kötelező magyarországi munkát és elköltözhessek valami normális országba. Bár ha végig ennyit fogok keresni, az is kérdés, hogy miből költözök ki...
Az interjúztatók pontosan tudják, hogy a jelöltek egy része dolgozik valahol éppen, tehát nem szokatlan, hogy mondjuk 16:30-kor tartanak egy interjút, arra pedig el lehet jutni. A mai világban amúgy a telefonos interjúk is gyakoriak, és el is lehet kéredzkedni, szabit kivenni.
Persze, ha mindenre van kifogásod, és inkább dagonyázol a kisbolti takarító-pénztáros munkakörben, akkor tárgytalan a kérdésed, mert még a protekciós helyen is előfordulhat, hogy azt mondják gyere be 14:30-ra interjúzni, mert akkor ér rá a főnök.
Nem értem, milyen nyelvtanári állásra gondoltál, ahhoz kellene egy MSc-t is csinálnod.
Másrészről annyi időt kell itthon bejelentve dolgoznod, amennyi időt államin felhasználtál, gondolom, nem 12 alatt végezted el a BSc-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!