Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez legállis vagy illegállis...

Ez legállis vagy illegállis dolog?

Figyelt kérdés

Ugye mindenki látott már szórólapokat, amelyek közül valamelyik csak reklámozza az adott helyet/terméket, valamelyikhez pedig kedvezmény is társul (kupon), ha azt az ember az üzletben odaadja a pénztárosnak (a kedvezmények nem összevonhatók általában), akkor annyival olcsóbban kapja terméket.

Ehhez kapcsolódik az első kérdésem: Tegyük fel a Tesco (csak a példa kedvéért, de lehetne bármi más is), el kezd osztogatni 10% kedvezményt biztosító kuponokat szórólapokon. Erre én fogom magam és kijelentem, hogy én is elfogadom a Tesco által kiadott szórólap-kuponokat, amelyre vagy ugyanakkora (10%), vagy eltérő kedvezményt adnék. Ez mennyire lenne szabályos?

A másik felvetés pedig az lenne, hogy nincs semmiféle szórólap-kupon, hanem egszerűen csak kijelentem, hogy aki a Tescoban vásárolt, mondjuk min. 5 ezer Ft (csak a példa kedvéért) értékben, és ideadja a blokkot (hogy ne tudja többszőr felhasználni), az kapna mondjuk az én termékeim árából valamekkora (pl.: 10%) kedvezményt. És ez mennyire lenne szabályos?

2015. aug. 13. 13:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
22%
Hagyd már a jogtárat, linkelj egy olyat, ami kizárja, hogy a GVH nem járhat el ilyen esetben? Ha nem ilyen címen, akkor másikon. Ha valaki egy másik cég nevét, akármijét használja fel a saját cége reklámozására, anélkül, hogy az beleegyezett volna, ilyen esetre gondolj.
2015. aug. 15. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!