Atyec kérdése:
Tízen örököltünk egy lakást. Kilencen eladnánk, vevő is van. Egy örökös meghiusíthatja az eladást?
Figyelt kérdés
2015. aug. 10. 21:20
1/5 anonim válasza:
igen - legalábbis a saját tulajdonrésze tekintetében. Bár valószínűleg 90% tulajdonjogot senki nem vesz.
2/5 anonim válasza:
Ilyenkor kell ügyvédhez fordulni, mert ebben az esetben lehet kérni kényszereladást kérni
3/5 anonim válasza:
Szerintem is fordulj ügyvédhez de egyébbként szerintem nem akadájozhatja meg. Egy joga van csak azpedig az elővásárlási tehát ő megveheti.
4/5 anonim válasza:
Az ilyen helyzetekben nem a demokrácia elve működik ahol 10-ből 8 hülye le szavazhat 2 zsenit,hanem az igazságos egyéni jog.Mindenkinek joga van a saját részével rendelkezni ezért igen meg akadályozhatja a saját részének az eladását.Az ügyvéd anyit tesz majd,hogy elhúzza az ügyet néhány hétig(addig ide kell ennyi pénz meg oda kell annyi pénz,ezekre meg van nekik már a forgatókönyv)aztán közli,hogy rá kell beszéljétek azt az egyet az eladásra mert neki is kényelmetlen lesz,ha benne marad az a kicsi része a vevő 90%-val szemben.
5/5 anonim válasza:
Ha annak az egynek az eladás előnytelen,akkor meghiúsíthatja.Én sem egyeztem bele,amikor áron alul akarták a közösen örökölt lakást eladni az örököstársaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!