Van 2 magán ember aki egymás között befektetési szerzödést ad neki 300 000ft és 12 hét múlva 500 000ft ad neki vissza. Nem teljesül mit lehet tenni?
"ad ide nekem 300 000ft, és én 12 hét eltettével vissza adok neki 500 000ft, ment is ez egyszer és második adaggal történt a baj, tönkre ment, és igy nem tudta teljesiteni."
Érthetetlenül fogalmazol, defektes a stílusod, nem tudod magad kifejezni. Elég nagy balfék lehetett, aki neked pénzt adott :)
Ő ment tönkre, így nem tudta teljesíteni, tehát nem kaptál tőle pénzt. Próbálkozzál érthetően fogalmazni, vagy kérj segítséget valakitől, aki képes rá!
Bocsi, hogy értetlenül fogalmazok csak tiszta ideg vagyok, nem olvasom el mit írok, csak küldöm.
Tehát még egyszer, én kaptam 300 000ft üzleti befektetés céljából 12 hét múlva én adtam vissza 500 000ft. Első alkalommal működött, második esetben bele buktam, elbuktam a saját pénzemet és az övét is. Most ő azt mondja feljelent a biróságon, behajtókhoz adja, meg a rendőrségen is feljelentést tesz
Ez így szinte biztos, hogy uzsorának számít. Az, hogy "befektetésként" van lepapírozva, nem számít.
Ettől még persze az eredeti tőkét vissza kell adjad, azt nem nyúlhatod le csak úgy.
De pontosat csak ügyvéd fog tudni mondani a szerződés ismeretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!