Kaptam ötezer forint visszajárót ezresekben. A bankjegyek sorszáma egymás utáni. Véletlen, vagy hamisak, vagy hogyan lehetséges ez? A papír minősége olyan, mint ha most nyomtatták volna. Alaposan megvizsgáltam és minden rajta van.
A bankjegyeket időnként cserélik. Az elhasználtakat megsemmisítik és gyártanak újakat. Te kifogtál egy újat, a sorszám ebből következően nem meglepő, hiszen még együtt voltak kezelve, így egymás után jönnek a sorszámok. Az lenne furcsa, ha agyon használt bankjegyekből találnál egymás utániakat.
Amúgy szerintem a hamisakat kellően használtra gyűrik, koszolják mielőtt átvernek vele valakit.
"A forinthamisítás jellemzően továbbra is főként a nagyobb értékű bankjegycímletekre irányul, a 10 000 és 20 000 forintosok az összes fellelt hamisítvány 80 százalékát tették ki."
Forrás: [link]
Nyilván így kapta a bolt a pénzt a pénzszállítótól, egybe csomagolva.
Pont, mint ahogy az érméket is sokszor az orrunk előtt bontják ki, ugyanígy kapják reggelente a papírpénzeket is.
Nem csoda hát, hogy egymás utáni a sorszámuk.
Ettől még nem hamis, csak új.
Azért elég feltűnő 100.000 db 5.000 Ft-os egy pénzváltótól ;) [Ez volt a kötekedés része.]
Aki sok pénzzel dolgozik, náluk nem "ritka" ez a jelenség. Én volt úgy, hogy milliókat kaptam úgy, hogy friss, ropogós, egymás utáni bankjegyek voltak. Annak a pénznek ott épp te vetted el a szüzességét, mert innen elindul hódító útjára.
A pénzfeldolgozók este begyűjtik a pénzt, éjszaka kiszedik a "rosszat", az megy az MNB-nek megsemmisítésre, helyette pedig forgalomba helyezik a friss új pénzecskéket. Így lesz másnap a bankban, postán, nagyobb boltban köteg új pénz, egymást követő sorszámmal.
Kérdező!
Tanácsként mondom, hogy ezt pl. vaterán jó drágán el tudnád adni az ezreseket (bőven az értékén felül), ha tökéletes állapotban vannak és ráadásul sorszámkövetősek is. A gyűjtők mindig szeretik az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!