Alkalmi munkavállalóival van felmondási idő, vagy csak egyik nap szólok, másnap már nem megyek?
Figyelt kérdés
Ma megyek be először az új munkahelyemre, ahol úgy indítottak, hogy csak minden másnap kell majd bejárnom (étteremről van szó). Ezért gondolom, hogy biztos, hogy nem rendes szerződésem lesz, hanem csak alkalmi munkavállalói, amivel ugye havonta 15 napot dolgozhatok. Ha így jelentenek csak be, akkor nekem van felmondási idő kötelezettségem? Én úgy tudom, hogy nincs, de a biztonság kedvéért megkérdezem tőletek is.
Köszönöm :)
2015. jún. 27. 08:19
1/2 A kérdező kommentje:
Ja és az is kérdés, hogy ezt akkor a munkaügyön is be kell jelentenem, hogy találtam munkát? Mert aztmondták, hogy a munkaszerződéssel kell majd bemennem lejelentkezni, ha találok magamtól valamit, de alkalminál csak napi szerződések vannak tudtommal.
2015. jún. 27. 08:20
2/2 Carragher_x válasza:
Nem biztos, hogy egyszerűsítettel leszel bejelentve, amennyiben igen, akkor amiket írtál az helytálló.
Egyébként ezt sosem értettem, hogy miként tud vki úgy elkezdeni dolgozni vhol, hogy azt se tudja milyen feltételekkel fog melózni? Ezekre miért nem kérdezel rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!