Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nézik le az olyan...

Miért nézik le az olyan melósokat akik szerényen élnek és spórolnak a fizetésükből?

Figyelt kérdés
miért röhögnek rajtam hogy pl a családtagommal élek, nincs autóm, nézem az akciókat, tudatosan vásárolok és spórolok? Miért szánalmas ez az emberek szerint?
2015. jún. 25. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Mert szerencsétlen idióták, lehet pár év múlva előbb fogsz tartani, mint ők. '12-ben olvastam, hogy az IKEA tulajdonosa egy 15 éves Volvoval jár..
2015. jún. 25. 19:55
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Szegény Séf fiú:(
2015. jún. 25. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Én nem nézem le, csak leszarom. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.
2015. jún. 25. 21:15
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Te nem melós vagy, hanem épp munkanélküli.
2015. jún. 25. 23:02
 5/9 A kérdező kommentje:
honnan tudod hogy az vagyok? megint felismertek! beszarás!
2015. jún. 25. 23:03
 6/9 anonim ***** válasza:
64%
Kb 40-szer említetted meg idáig a hetek óta tartó napi 10 séf fiús siralmaid között.
2015. jún. 25. 23:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Nettó 108e-et keresek, évek alatt összeraktam 2millió bankbetétet. Van egy falun levő házam, 350e Ft-ba került, elégé viharvert állapotban volt. Ablakok nagy része hiányzott, a fél tető le volt szakadva, csak a telket kellett kifizetni. A tulaj az eredeti meghirdetett árból 150e-et elengedett (nem én kértem). A körbenézésnél láttam, hogy a cserepek nagy része megvan, valamint egy-két gerenda tűnt rossz állapotúnak, a gond a tartólécekkel volt.

Végül a sérült rész alatti szobát menthetetlennek ítéltem a pénzmagom szerint. További 450e-et ráköltve + saját kezűleg kivitelezve nagy részét, az éves szabim (46 nap, tanár vagyok) rááldozva kész lett a "remekmű". A padlót mindenképpen fából szerettem volna, de iszonyat árban van, viszont kaptam selejtes raklapot fuvar áron, szerintem tökéletes lett :)

Az esővizet gyűjtöm mosáshoz, fürdéshez. Nyáron a bojlert lekapcsolom és feketére festett hordókkal melegítem a zuhanyzóvizem.

A kocsim lassan 10 éves, meg 20e km alatti. Magamnak főzők, tyúkokat tartok, a kukoricát nagyrészt böngészem, 2100m2-es konyhakertet művelek.

Nem iszok, nem dohányzok, nem járok nyaralni, nem vagyok bulizós. A ruhatáram frissítése az elmúlt 3 évben 4db cipőből állt. A telefonom 6 éves, fényképezni sem tud, nem vagyok divatmajom.

Kérdező a miértekre nem tudom a választ, de én is érzékelem amiket írtál.

2015. jún. 26. 08:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Te miért foglalkozol azokkal, akik lenézik őket?
2015. jún. 26. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy Magyarországon őszintén lenéznék az ilyet. A Magyar társadalom nagy része ilyen emberekből áll. Inkább fordított a helyzet, és pont ennek a rétegnek van valami kisebbség érzése és mindig ők próbálják magukat "nagyobbnak" mutatni, mert nem becsülik önmagukat. És pont úgy viselkednek a másik egyszerű emberrel, hogy az viselkedésük külsőre lenézésnek tűnhet, miközben ők is pont ugyanolyan egyszerű emberek. Csak a másik szerencsétlenben a saját tükörképüket látják, és ezért viselkednek hülyén.

Mondjuk az is igaz, hogy van egy olyan réteg, ami szintén egyszerű, körülmények közül érkezik, de a sok cinizmus, emberi gyengeség, tanulatlanság miatt, és pont az iszonyat kissességi komplexus miatt elkezd "ügyeskedni", bűnözni, vagy egyszerűen csak proli családból származó gyereket a szüleik "törtető prolinak" nevelik, elvégez egy diplomát, jogit, üzletit stb. politikai pályára lép, nagyvállalati környezetben dolgozik. De szellemileg meg ugyanolyan proli marad és ezek az emberek kapaszkodnak az általuk megmászott "státuszba", állandóan rettegnek, hogy visszaesnek, és minden áron igyekeznek kimutatni, hogy ők milyen magas státuszúak. Itt pedig van egy visszahatás a többi egyszerű dolgozó emberre, akiket ez irritálja, és még jobban csökken az önbecsülésük, és pont hogy kitermeli a következő "törtető proli" generációt, és a kerék így forog tovább és tovább.

Az igazi értelmiségi réteg, az igazi elit az pont hogy szerény, puritán, és nagyon nagyra tartja és megbecsüli a dolgozó embereket és szépséget lát az egyszerűségükben, kizárt hogy lenézze őket. A kisszerűséget, a hitványságot, az ügyeskedést, a szánalmas törtető státuszhajhászást, azt nézi inkább le.

2015. jún. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!