Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Fáraók Kincse nevezetű...

A Fáraók Kincse nevezetű sorsjegyen lehet valahogy csalni? Úgy, hogy senkinek ne tűnjön fel.

Figyelt kérdés

Vagyis ezen /belinkelem, hátha nem mindenki ismeri/: [link]

A sorsjegyemen 1 szám hiányzik az 5 millióhoz. Ugye ilyen elég gyakran van, hogy nagyobb összegekhez csak 1 szám hiányzik. De most azon agyaltam, mi lenne, ha azt az egyet is lekaparnám, mintha 5 milliót nyertem volna, a bal oldali kék részben pedig az egyik számot átalakítanám ugyanazzá a számmá? A számot, amit átalakítottam, annak az eredetijét pedig a piramisban visszafesteném ugyanolyan világosbarna festékkel/hibajavítóval, hogy úgy tűnjön, hogy ahhoz hozzá sem nyúltam.

Leírom konkrétan is. Az 5 milliós sorban a legelső szám hiányzik, ami a 14-es. A bal oldali kék négyzetben, az "Ön számai" között van egy 10-es szám. Ezt terveztem "átalakítani", hogy ne kelljen mindkét számjegyet megbabrálni. A 14-est simán lekaparnám, mintha nyertem volna. A 10-est pedig úgy alakítanám át, hogy egy már lekapart sorsjegyről kivágnék egy 4-es számot /természetesen a kék részből, nem a piramisból :)/, de úgy, hogy a háttérben lévő pici kék vonalkázás is nagyjából stimmeljen. Majdhogynem körbevágnám a szélein a 4-est. Ezt nagyon precízen felragasztanám a 10-esnek a nullájára, így csinálva belőle 14-est. Az eredeti 10-est pedig a piramisban ugyanolyan világosbarna színnel visszafesteném.

És természetesen nyertes szelvényen csinálnám ezt meg, amin a kék részben az a 3 kis betű azonos, mert az mutatja, hogy nyertes a szelvény. Nehogy feltűnő legyen, hogy egy eltérő betűkkel rendelkező szelvénnyel "nyertem" 5 milkát. :))) Ezzel egyébként 500 forintot nyertem.

Meg lehet ezt profin oldani? Gondolom, igen. De már csak az a kérdés, ha benyújtok egy ilyen sorsjegyet, akkor vajon hogy fogják észrevenni, hogy az az egy szám meg van buherálva?

A kérdésemre pedig erkölcsi jelegű válaszokat ne írjatok, kérlek. Tudom, csúnya dolog a csalás, de mivel Magyarországon élünk, sajnos rá van kényszerítve az ember... És amúgy is szükségem lenne mostanában egy nagyobb összegre, mert egy hozzátartozómon szeretnék segíteni, így próbálom ezt a lehetőséget is megragadni. Még mindig jobb szerintem, mintha rabolnék vagy embert ölnék.

2015. jún. 24. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
észre, mivel kód alapján állapítják meg hogy nyert-e a szelvény.
2015. jún. 24. 17:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért csak 1 szám hiányzik, mivel a sorsjegyeken nem véletlenszerűen vannak felsorolva a számok. Előre el van döntve, hogy a kinyomtatott jegyek hány százaléka nem nyert, mennyi keveset, mennyi sokat nyerő.

A nem nyert szelvényeke meg marketing okokból olyanra csinálják, hogy úgy érezed, majdnem megvolt, így vegyél még egyet.

Amúgy ellenőrző szám van a sorsjegyen, te magad is láthatod a jobb oldalán, ami alapján eldönthető, hogy valóban azok a számok szerepeltek e rajta eredetileg, amiket látsz, így pedig a nagyon profi hamisító is lebukna, a te módszeredet (kaparás, újrafestés, nagyjából stimmelést) már egy egyszerű ember is kiszúrná elég gyorsan...

2015. jún. 24. 18:27
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Csak a hozzád hasonló ostoba szerencsétleneknek van szüksége csalásra, ne fogd ezt is Magyarországra...

Mellesleg ha 65-nél több lenne az IQ-d látnád a saját szemeddel, hogy amikor beváltod a szelvényt kutya nem nézi, hogy te mit kapargattál le, hanem a rajta szerelő kódot / vonalkódot olvassák le, hiszen a SZJ zrt pontosan tudja melyik szelvény nyert és melyik nem.

Ha meg erősködnél a szelvényt bevonnák, megvizsgálnák majd csalás vádjával elítélnének.

2015. jún. 24. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:
41%
A kód alapján 100% lebuknál. Nagy összegeknél megnézik és látnák hogy ez csak egy 500 Ft-os szelvény volt.
2015. jún. 24. 19:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
a legkisebb összegnél is megnézik, hiszen a terminálból csak ez alapján tud kifizetni a terminálos.
2015. jún. 24. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!