Vásárolt valaki OLX-en egy Applesurprise nevezetű eladótól?
'Előre utalással fizettem neki egy Iphone-ért'
Mert HULYE vagy. Igen, nagybetuvel.
Idezek az OLX-rol, amit te lesz*rtal, mert 'jo aron' adtak a termeket, es gyozott a kapzsisagod:
'Miközben a hirdetéseket böngészi, javasoljuk, hogy olyan terméket válasszon, amelyik a lakóhelye közelében található, így személyesen is át tudja venni. Átvételkor meg tudja nézni, valóban megfelelő-e a termék. Soha ne utaljon előre pénzt, akkor sem, ha az eladó ezt kéri! Ilyen esetben keressen tovább az OLX.hu kínálatában, biztosan talál a lakóhelyéhez közel hasonló terméket.'
Tegyel feljelentest, de a jelenlegi helyzetert te magad vagy a leginkabb felelos.
Már hogyne találnák meg #3-aska. Bankszámlára utalt. Ott a számlaszám és a név.
Igen, bár valóban kicsit debil voltál kedves kérdező, de mindenképpen rendőrségi feljelentést kell tenni! Ekkor még van remény, hogy majd vissza tudod perelni a vételárat. Mindenesetre a rendőrség hamar ki tudja deríteni, hogy ki az elkövető.
Előre utalni maximum a vaterán szoktam annak, akinek 99% felett van a pozitív visszajelzése, és nem kezdő, tehát van már több száz korrektül lebonyolított eladása, és évek óta csinálja.
Mindenképpen rendőrségi feljelentés - sürgősen!
két probléma van ezzel, #4
1; Én is utalhatok a te számlaszámodra, ettől te még nem leszel bűnöző.
2; Bizonyítani kellene, hogy az illető NEM postázta a terméket... Meg hogy a vevő NEM vette át személyesen. Nem egyszerű olyat bizonyítani, hogy valami NEM történt meg...
Kedves #5-ös.
De igen, ha minden ellenszolgáltatás nélkül lenyelem, amit utalsz nekem, akkor bűnöző vagyok. Ha véletlenül nekem utalnál, visszautalnám.
De egyébként is, egy mobilvásárlásnál emailekből stb kiderül, hogy érdeklődött a vásárló. Reméljük csinált egy oldalmentést is, az OLX-ről, hogy ezt a telefont fizette ki. Az utalása éppen arról az összegről, vagy a postaköltséggel növelt lóvéról fog szólni.
Eddig stimmel ugye?
Tehát nem ajándéknak szánta az eladónak a pénzt.
Namost az eladó, hacsak nem most érkezett a Mars nevű bolygóról egy Iphone-t nem közönséges levélben fog elküldeni, hanem csomagként, vagy törékeny csomagként, vagy értékbiztosított csomagként, de minimum ajánlott levélként. Ezek mindegyikéről a Posta (vagy futárcég) nyilvántartást vezet, és ezt a nyilvántartást 6 hónapig meg kell őrizni. És csak aláírás ellenében adják oda a címzettnek, vagy meghatalmazottjának.
Szóval az eladónak elő kell kerítenie a feladási blankettáját, hogy bizonyítsa, ő feladta a terméket.
Ez ilyen egyszerű.
A vevő az utalással tud bizonyítani, az eladó meg a feladóvevénnyel.
Ha valaki olyan balga, hogy egy Iphone-t egyszerű képeslapként ad fel, és annak semmi nyoma nincsen, az meg is érdemli, hogy bűnözőnek nyilvánítsák. (Én, még egy gombelemet is ajánlott levélként postázok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!