Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vásárolt valaki OLX-en egy...

Vásárolt valaki OLX-en egy Applesurprise nevezetű eladótól?

Figyelt kérdés
Előre utalással fizettem neki egy Iphone-ért, több hirdetése is volt, és miután elküldtem a pénzt neki nem válaszolt semmire. Azóta a hirdetéseit is leszedte, és csomag sem jött. Érdemes rendőrséghez fordulni?

#átverés #OLX #Applesurprise
2014. okt. 22. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:
apple nem, csak surprise lett... gratulálok!
2014. okt. 22. 14:29
 2/9 anonim ***** válasza:

'Előre utalással fizettem neki egy Iphone-ért'

Mert HULYE vagy. Igen, nagybetuvel.

Idezek az OLX-rol, amit te lesz*rtal, mert 'jo aron' adtak a termeket, es gyozott a kapzsisagod:

'Miközben a hirdetéseket böngészi, javasoljuk, hogy olyan terméket válasszon, amelyik a lakóhelye közelében található, így személyesen is át tudja venni. Átvételkor meg tudja nézni, valóban megfelelő-e a termék. Soha ne utaljon előre pénzt, akkor sem, ha az eladó ezt kéri! Ilyen esetben keressen tovább az OLX.hu kínálatában, biztosan talál a lakóhelyéhez közel hasonló terméket.'

Tegyel feljelentest, de a jelenlegi helyzetert te magad vagy a leginkabb felelos.

2014. okt. 22. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
En is felraktan pár hirdetest es ha kell elore utalas utan postazok is,de én aappol vaterán adok veszek. Es nem 10ezres tételeket árulok. Te az a fazon vagy,akit a.cirkuszban kellene mutagotani. A pénzed sosem.fogod vissza kapni.A rendőrség sem fogja tudni megtalálni. Annyit tehetsz hogy ismeretlen tettes ellen feljelentsést teszel higy rontsd a bunuldozoi statisztikájukat. De az is lehet h jegyzokonyvet sem akarnak majd felevenni mert 1.csak rontod a statisztikat. 2.ugysem talaljak meg. Mondjuk add meg neki az elado nevet es bankszamla szamat (remelem nem név beirása nélkuk utaltál)
2014. okt. 22. 15:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Már hogyne találnák meg #3-aska. Bankszámlára utalt. Ott a számlaszám és a név.

Igen, bár valóban kicsit debil voltál kedves kérdező, de mindenképpen rendőrségi feljelentést kell tenni! Ekkor még van remény, hogy majd vissza tudod perelni a vételárat. Mindenesetre a rendőrség hamar ki tudja deríteni, hogy ki az elkövető.

Előre utalni maximum a vaterán szoktam annak, akinek 99% felett van a pozitív visszajelzése, és nem kezdő, tehát van már több száz korrektül lebonyolított eladása, és évek óta csinálja.

Mindenképpen rendőrségi feljelentés - sürgősen!

2014. okt. 22. 16:26
 5/9 anonim ***** válasza:

két probléma van ezzel, #4

1; Én is utalhatok a te számlaszámodra, ettől te még nem leszel bűnöző.

2; Bizonyítani kellene, hogy az illető NEM postázta a terméket... Meg hogy a vevő NEM vette át személyesen. Nem egyszerű olyat bizonyítani, hogy valami NEM történt meg...

2014. okt. 22. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves #5-ös.

De igen, ha minden ellenszolgáltatás nélkül lenyelem, amit utalsz nekem, akkor bűnöző vagyok. Ha véletlenül nekem utalnál, visszautalnám.

De egyébként is, egy mobilvásárlásnál emailekből stb kiderül, hogy érdeklődött a vásárló. Reméljük csinált egy oldalmentést is, az OLX-ről, hogy ezt a telefont fizette ki. Az utalása éppen arról az összegről, vagy a postaköltséggel növelt lóvéról fog szólni.

Eddig stimmel ugye?

Tehát nem ajándéknak szánta az eladónak a pénzt.

Namost az eladó, hacsak nem most érkezett a Mars nevű bolygóról egy Iphone-t nem közönséges levélben fog elküldeni, hanem csomagként, vagy törékeny csomagként, vagy értékbiztosított csomagként, de minimum ajánlott levélként. Ezek mindegyikéről a Posta (vagy futárcég) nyilvántartást vezet, és ezt a nyilvántartást 6 hónapig meg kell őrizni. És csak aláírás ellenében adják oda a címzettnek, vagy meghatalmazottjának.

Szóval az eladónak elő kell kerítenie a feladási blankettáját, hogy bizonyítsa, ő feladta a terméket.

Ez ilyen egyszerű.

A vevő az utalással tud bizonyítani, az eladó meg a feladóvevénnyel.

Ha valaki olyan balga, hogy egy Iphone-t egyszerű képeslapként ad fel, és annak semmi nyoma nincsen, az meg is érdemli, hogy bűnözőnek nyilvánítsák. (Én, még egy gombelemet is ajánlott levélként postázok)

2014. okt. 25. 22:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Tehát akkor böngésszük át a btk-t, hogy bűncselekmény-e sima levélként feladni egy telefont? Nem az. OK, köszönöm. Ügy lezárva. A felperes nem tudott kellő bizonyítékot szolgáltatni az alperes bűnösségének megállapításához. Ja, tovább megyek. Nincs is alperes... Ismeretlen tettes van. Ja, ismeretlen tettes sincs, hiszen mi a bűncselekmény? Hogy "állítólag" nem kapott meg a kérdező valamit? Amit persze bizonyítani nem tud... Hát, kérem szépen, állítólagos bűncselekményre ismeretlen tettes ellen nem indítunk nyomozást... De próbáld ki.. Aztán kérnék beszámolót.
2014. okt. 26. 00:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm nem kérek a hülye vagy válaszokból. Többször vásároltam már és én is adtam el ilyen oldalakon, nem volt ilyen jellegű problémám eddig. Nem egy naív 12 éves fiúcska vagyok és nem is vagyok kapzsi. Kiderült, aki a hirdetést feladta, az egy bizonyos Veres Dávid András, aki nem tudja ki az csak írja be a nevét a google-ba. 1 év alatt több mint 13 millió Ft-ot csalt össze így és több mint 30 feljelentés van ellene országszerte van amelyik több mint 1 éves és még sem tudják elkapni, pedig ott a bankszámlaszám. név stb. A jómadár még videókat és kiírásokat is intéz felénk amikben kigúnyol mindenkit....
2014. okt. 26. 14:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha utaltad megpróbálkozhatnál a bankodnál a chargeback dologgal. Én egyszer nekikezdtem egy ilyennek, biztosan venném a fáradságot, ha így járnék. Hívd fel a bankod, mi a teendő. Én a CIB-nél voltam akkor, megmondták milyen papírokat kell kitölteni, bizonyítékokat, levelezést csatolni és elbírálják a kérelmet.
2014. okt. 31. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!