Lennétek melósok Norvégiában? Jó érzés lenne betanított munkásként 20 ezer koronát keresni? (cirka 2200 euro)
Numbeo.com szerint ott egy alap megélhetés kaját nézve :
Daily recommended minimum amount of money for food per person 10.41 €
Monthly recommended minimum amount of money for food per person
(assuming 31 days per month) 322.68 €
Ehhez képest kicsit álomszerű a bér nem?
Magyarország :
Daily recommended minimum amount of money for food per person 3.75 €
Monthly recommended minimum amount of money for food per person
(assuming 31 days per month) 116.37 €
Otthon egy mekis dolgozó 230 eurót akaszt, ebből a fele ugrik kajára numbeo szerint, ami egy alap nyugati jellegű étkezést takar.
Norvégiában ugrik 322 eur, holott a béred 2200 euróra váltva.... ez egy álom nem?
Miért ilyen brutálisan jó a norvég megélhetés?
Albérletekkel ne gyertek, fővárosban is vannak lakások 10 ezer koronáért rezsivel. Egyedül is simán megél a norvég burgerforgató.
sosem jártál norvégiában (sem), 10€ból nem kajál meg egy ember naponta, sőt! Kint úgy hagytam ott majd 5000HUF-ot egy étkezésre, hogy csak pislogtam, pedig nem étteremben, hanem gyorskajáldában ettem, az mennyi is? 16€ egy kajáért?
Mellesleg Norvégia a világ egyik legdrágább országa, ott tartanak, hogy az olcsó svéd munkaerőre panaszkodnak.
Amúgy, ha tudnál nyelveket, akkor már kint lennél, és el tudnád olvasni az ilyen cikkeket is:
Nem. Ez évi ócska ~7 millió.
Már most többet keresek ennél itthon.
"Amúgy, ha tudnál nyelveket, akkor már kint lennél, és el tudnád olvasni az ilyen cikkeket is:
Ja... 2,5 x szer drágább a meki náluk, esetleg 3 szor, a fizetés meg 10 szer annyi pl a mekiben. Ne magyarázd meg hogy drága Norvégia! A fizetésekhez képest a legolcsóbb ország szinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!