Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit kérjek jogi szakfordít...

Mennyit kérjek jogi szakfordításért (magyarról angolra)? Hogyan tehetem legálissá?

Figyelt kérdés

Bölcsész hallgató vagyok, és már régóta foglalkozom fordítással. Most egy ügyvéd ismerősöm adott egy hosszú távú megbízást.

Néztem az OFFI honlapját, amely szerint 2,4 Ft a nettó ár karakterenként, magyarról angolra. Nekem ez nem világos: az eredeti vagy a kész szöveg karakterszáma számít? (Szerintem az eredeti, hiszen úgy lehet előre árajánlatot mondani.)

Illetve a szóköz karakternek számít-e?

A másik kérdésem, hogy hogyan tehetném ezt legálissá? Úgy tudom, ez kicsit becsületkassza módon működik: lehet számlát adni, illetve adóbevallásánál is be lehet vallani. Nem egyszeri, hanem hosszú távú munka lenne, ezért is szeretném "kifehéríteni", no meg lelkiismereti okok miatt is.

Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm!

2015. jún. 5. 18:56
 1/3 A kérdező kommentje:
Eddig még csak irodai alkalmazottként, órabérben fordítottam, ezért van most a bizonytalanság.
2015. jún. 5. 18:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Az eredeti szöveg karakterszáma. A szóközt nem számolják.

Onnan tudom hogy egyszer valamit fordíttatni akartam, és felhívtam egy fordítóirodát, és kértem egy árajánlatot :D

Őszintén szólva csodálom hogy bárki fordíttat 2,4 Ft/karakter árért. Egyetlen oldal is több ezer Ft így.

Egyéni vállalkozói igazolványt váltsál ki nyilván.

2015. jún. 5. 19:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Fordíthatsz alkalmazottként, megbízási munkaviszonnyal és alvállalkozóként is. Érdemes volna megkeresni egy könyvelőt, ő el tudja mondani, melyik formának milyen előnyei és hátrányai vannak rád nézve, és természetesen nagyon nem mindegy, milyen elképzelései vannak az ügyvédi irodának ezzel kapcsolatosan. Lehet, hogy ők zsebbe szeretnének fizetni.
2015. jún. 5. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!