Egyik ismerősöm ellopta a kártyám adatait (NEM ÉN ADTAM MEG NEKI, gondolom valamikor amikor nálunk vltam vagy ő volt nálunk akkor lenézhette) és a neten vásárolt vele. Rendőrség ezzel tud kezdeni valamit, ha nem sikerül behajtani rajta a pénzt?
Gondold át mennyire akarod kicsinálni ezt az ismerőst és ennek függvényében jelentsd fel.
Jó eséllyel eljut az ügy a bíróságig, de hogy a károd megtérül-e, az más kérdés.
Hány éves az ismerős?
Feljelentéssel mindenképpen foglalkozik a rendőrség! A törvény előírja!
Ismeretlen tettes ellen tegyél feljelentést papírforma szerint, de azért a rendőrségen említsd meg, hogy lényegében tudod ki volt.
Azért ne őt jelentsd fel, mert ha nem lehet később bizonyítani, felmenti a bíróság vagy el sem jut odáig az ügy, akkor nehogy utána téged jelentsen fel rágalmazásért. (Mert ez esetben módja lesz.)
Persze azt neked kell eldöntened, hogy fel akarod-e jelenteni, vagy ha visszaadja a pénzt, akkor részedről le van tudva ennyivel.
Mondjuk ez annyira aljas dolog volt a részéről. Nem is értem hogy gondolta. Ráadásul netes játékra, ami abszolút csak felesleges szórakozás. Még ha annyira ágról szakadt lenne... Akkor sem teszünk ilyet, de játék vásárlásra...
Kaptál róla smst, onnan derült ki? Elég ostoba lehet az illető ha erre sem gondolt.
Amúgy pedig a rendőrség úgy tudja kideríteni, hogy banktól adatokat kér a tranzakcióról. Utána pedig a weblaptól ahol fizettek vele. Így általában gyorsan be lehet azonosítani. Főleg ha weboldal is magyarországi.
Valaki írta, hogy feljelentés birtokában a bank a letiltás költségének egy részét megtéríti. Ez bankfüggő, azt sem tudjuk, hogy melyik bankról van szó.
Viszont a kedves ismerős a lopás összegén túl nyugodtan megadhatná a letiltás összegét is.
Így legalább elmondhatná (neked is meg adott esetben a hatóságnak is), hogy tényleg meg lett térítve fillérre pontosan minden anyagi kár.
A rendőrség soha az életben nem fogja megfejteni, ki használta a kártyád.
Másrészről 50 000Ft-ig bárki bármit lophat = megélhetési bűnözés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!