Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Adás-vételi szerződés. Mit...

Adás-vételi szerződés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy mobiltelefon készüléket adás-vételi szerződéssel, amiben az eladó vállalja a garanciát letiltás ellen és amennyiben a készülék mégis letiltásra kerül, úgy a vételárat az eladó visszatéríti. A napokban egyik pillanatról a másikra azt tapasztaltam, hogy a telóval nem tudok hívni és fogadni sem tudom a hívásokat. Bementem a szolgáltatóhoz, ahol azt mondták, hogy az előfizetés tulajdonosának tartozása van, ezért letiltották a készüléket. Az eladóval felvettem a kapcsolatot, de ő tagadja, hogy tartozása lenne és nem hajlandó az együttműködésre, annak ellenére, hogy szerződésünk van. Mi a teendő?
2015. máj. 10. 08:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Te nagyon buta vagy. Soha nem ért semmit az ilyen letiltás elleni szerződés.

Arra nem vetted a fáradtságot hogy átgondold az egészet.

Szerinted akinek nincs pénze fizetni az előfizetést, annak majd lesz pénze neked kifizetni a telefon árát?

Jelentsd fel a rendőrségen de ők is lefogják az egészet tojni.

2015. máj. 10. 08:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Beengedett a saját házába és teljesen normális volt, szóval te vagy buta, hogy ilyet válaszolsz, miközben azt sem tudod miről van szó. Ezzel az erővel semmit ne vegyél.
2015. máj. 10. 08:45
 3/13 anonim ***** válasza:
82%

Az első is rohadt ostoba, mert ennek semmi köze a rendőrséghez.

Polgárjogi szerződést kötöttél az eladóval, polgári peres úton lehet a követelésedet behajtani rajta. Ami - ha csak nem egy több százezer forintos csúcsmobilról van szó - nem fogja megérni.

Küldhetsz neki fizetési meghagyást (helyi jegyzőnél talán 5,000 ft), hátha attól megijed és fizet. De ha nem és 15 napon belül ellentmondással él akkor csak a per marad.

Egy dologban van az elsőnek igaza - egy ilyen szerződés kb. arra jó, hogy kitöröld vele ha elfogyott a budipapír. Senki nem pereskedik évekig egy pár tízezer forintos készülékért.

2015. máj. 10. 09:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Mekkora összeg a perköltség?
2015. máj. 10. 09:31
 5/13 anonim ***** válasza:

A pertárgy értékének 6%-a (de min. 2,000 ft) plusz az egyéb felmerülő költségek.

Alaphangon szvsz ennek sokszorosára számíts, mert rengeteg egyéb költséged lenne. Pl. jogi képviselő díja, sokszori beutazás a bíróságra, stb..

100e ft alatti értékű telefonnál szinte biztos nem éri meg foglalkozni vele és ott is csak akkor, ha hozzáértő átnézte azt a szerződést és biztosan jogszerű - vagyis nyerhető vele a per.

2015. máj. 10. 09:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha jogszeru es nyerheto vele a per, akkor barmilyen erteku telefon eseten erdemes foglalkozni vele, hiszen a vesztes fizeti a perkoltseget, nem?
2015. máj. 10. 10:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Elárulod, hogy mennyit ér a telefon?
2015. máj. 10. 10:30
 8/13 anonim ***** válasza:

A vesztes a perköltséget fizeti (utólag természetesen). Az ügyvéd mondani fog egy fix összeget, hogy mennyiért vállalja. A bíróság a per végén megállapít valamennyi ügyvédi költséget, amit szintén a vesztes fizet ki, a különbözetet te állod.

Valamint hiányozni fogsz a munkahelyedről, utazgatsz a tárgyalás(ok)ra...

2015. máj. 10. 10:33
 9/13 anonim ***** válasza:
A perköltséget a pert kezdeményezőnek kell ELŐRE kifizetnie!
2015. máj. 10. 10:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Rosszul fogalmaztam, utólag fogják vele megfizettetni az indítást előre kell.
2015. máj. 10. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!