Munkaügy, szerződés nélkül, ez hogy van?
Húsvéti időszakban nyuszit árultam egy szfvári állatbolt jóvoltából,napi 8 óra. Márc.27-én kezdtem.Ma(30-án) felmondtak nekem.
Igaz bár kifizettek,de munkaszerződésem nem volt,pedig mondogatták hogy bejelentenek.
Egy;ezt hol tudom kideríteni,hogy valóban megtették?
Kettő;mivel semmilyen A4-es papír nincs amin az én illetve a munkaadóm aláírása lenne,bár az adataimat elkérték,milyen következményekkel jár rám,illetve a munkaadóra?
Ha egyszerűsített foglalkoztatással voltál (alkalmi munka, idénymunka), akkor nem kell szerződés.
Ha van ügyfélkapud, akkor a következő hónap vége felé meg tudod nézni az EBEVben, hogy bejelentettek-e.
Alkalmi munka,de bejelenteni be kell.
Ezt nem tudom,hogy be voltam-e.
Köszönöm a válaszod.
Alkalmi munkánál a bejelentéshez nem kell szerződés.
A jövő hónap végén meg tudod nézni az EBEVben, hogy be voltál-e jelentve.
Ha kp-ben fizettek, akkor kifizetési jegyzéket kellett volna kapnod (az adóbevalláshoz is kell majd)
Egyszerűsített foglalkoztatásnál nem kell munkaszerződés, kivéve ha te magad nem kértél, viszont ezt utólag bizonyítani kb lehetetlen.
Igazából téged nem különösebben érint, hogy be voltál-e jelentve vagy sem, max akkor hogyha az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmed átlépné az adóévben a mentesített keretösszeget (ef.-ban töltött munkanapok száma*minimálbér napi összege), mert akkor adóbevallásban szerepeltetni kéne a különbözetet.
3 napra kaptam 15 ezer forintot.
Nem,"jelenlétit"naponta aláírandót nem kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!