Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A pénz nem boldogít?

A pénz nem boldogít?

Figyelt kérdés

Egész életemben szegényen tengődtem. Nagy nehezen kaptam munkát, erre az első két fizetésemet elvitte egy váratlan kiadás (orvos), majd csökkentették az órabérem.

Még mindig a tinikori örökölt ruháimat hordom, ezer éve nem vettem magamnak semmit, mert mire befizetek mindent, addigra már le is mentem mínuszba.

A cipőim már darabokban vannak, és párszáz forintos apróságokra gyűjtök hónapokon át.

Ma, mikor megtudtam, hogy lecsökkentették az órabérem, és holnap túlóra van, végigbőgtem a hazautat.

Legszívesebben be se mennék többet dolgozni, de akkor csak mélyebben leszek, mint vagyok.

Sajnos nincs esélyem jobb állásra, keresek már egy ideje.

Tényleg túlreagálom, és a pénznek semmi köze a boldogsághoz?

2015. máj. 8. 18:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem tarthatom meg a borravalót. Eddig jó órabérem volt, most majd´felére levették.
2015. máj. 8. 19:10
 12/20 A kérdező kommentje:
Már külföld sajnos. De tandíjasan tanulok, és csak diákmunkázni bírok mellette, és a félmunkaidős minimálbért sem éri el, amit kapok.
2015. máj. 8. 19:11
 13/20 anonim ***** válasza:
19%

Ketten is írtátok, hogy boldogabbak vagytok, ha van pénz. Nektek akkor nem lehet, hogy nem oké a kapcsolatotok, vagy az életetek, és a pénz egy mankó? Nem bántásból kérdezem, csak nekem is volt ilyen élethelyzetem, mikor a pénztől függött a harmónia.

Most már a férjemmel akkor is ugyanolyan jó a kapcsolatunk, ha filléreskednünk kell, mint mikor költhetünk szinte bármire. Tudunk boldogok lenni együtt akkor is, mikor anyagilag nullán vagyunk. Persze sok minden nehezebb ilyenkor. De mikor tele vagyunk pénzzel, akkor sem a pénz miatt vagyunk boldogok, hanem ugyanaz miatt, ami miatt pénz nélkül.

2015. máj. 8. 19:15
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Nem mankó, egyszerűen csak a pénz hiánya a folyamatos konfliktusok melegágya. Idegessé, feszülté teszi az embereket így azokra a dolgokra is rögtön harapnak, amiket amúgy nyugodtan tudnának kezelni. Szép dolog a szerelem, csak kevés.
2015. máj. 8. 19:20
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

3-as vagyok.

11 éve vagyunk együtt. Amíg a család támogatott, mert iskolába jártunk, nyilván csak a minimumra költöttünk Mióta a párom dolgozik én pedig durván jó ösztöndíjat kapok, többet megengedhetünk magunknak. A kapcsolatunk addig is jó volt, kiálltunk a bajban egymás mellett (pl mikor az első melóhelyéről mennie kellett).

A pénz igenis megkönnyíti az életet, és boldogabbá tesz. nem fogom becsapni magam azzal, hogy ezt tagadom.

2015. máj. 8. 19:20
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
13: Ha fájnak a fogaid vagy bármi más egészségi problémád van és nem tudod megmenteni őket, akkor nem vagy boldogtalanabb, mintha meg tudod tartani a fogaidat, vagy ki tudpod vizsgáltatni a hajvesztésed okát, stb.? Vagy ha nincs hol laknod, nem vagy boldogabb, ha van hol?
2015. máj. 8. 19:25
 17/20 anonim ***** válasza:
95%

13: Vagy pl. van egy jó barátnőm, most adják örökbe a gyerekeit, mert ő nem tudja eltartani őket.

Nem hiszem, hogy nem vagy boldogabb, ha el tudod tartani a gyerekeidet és ezért Te nevelheted őket.

2015. máj. 8. 19:27
 18/20 anonim ***** válasza:
19%
Azt elismertem, hogy könnyebbé teszi a pénz az életet :) De anyám pl. tele van pénzzel, és boldogtalan. Nekem pedig voltak olyan éveim, mikor szegény voltam és boldog. Meg olyan is, mikor jól éltem és boldogtalan voltam. Tehát önmagában a pénz nem boldogít. Ha magányos vagy, becsapott, elhagytak, de tele a tárcád, attól még nem leszel boldogabb, legfeljebb a biztonságérzetet lesz stabilabb. Tisztelem a boldogságotokat és örülök neki, én a saját tapasztalataim szerint írtam és több nézőpontból igyekeztem belegondolni.
2015. máj. 8. 19:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy a pénz boldogítson, kell egyfajta intelligencia szint is. na meg ugye azok a bizonyos szintek.

Pl ismerek olyan embert, aki tök jól eléldegél 100e-es fizetéséből. Befizeti amit be kell, marad neki 20-30e, amiből elvan mint a befőtt.

De ismerek olyat is, aki 1,5 milliót keres nettóban és 60 évre el van adósodva, mert 3000nm2en él egyedül, és a q7es audi nála alap.

2015. máj. 8. 19:46
 20/20 anonim ***** válasza:
"A pénz nem boldogít?"---Ha nincsen, akkor sajnos nem!
2015. máj. 9. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!