Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kezdenétek havi 300-400...

Mit kezdenétek havi 300-400 ezer forinttal?

Figyelt kérdés

Mondjuk úgy, hogy még dolgozni sem kéne érte, csak havonta megkapnátok.

Elkezdenétek egy magasabb életszínvonalat ott ahol épp laktok?

(drágább élelmiszerek, új, jó minőségű háztartási gépek vásárlása, lakásfelújítás, stb)

Vagy elköltöznétek kis időre egy luxusalbérletbe?

Vagy elköltöznétek lehetőség szerint az országból?

Esetleg folyamatosan mozgásban maradnátok, utazgatnátok?

Mit vennétek meg? Mit csináltatnátok meg?

Befektetnétek? Ha igen, mibe?

2015. máj. 4. 03:23
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:

Én is leírom a válaszomat. Én úgy érzem kezdek kiégni, ezért a pénz egy részét önmegvalósításra költeném, meglátogatnék olyan helyeket, amelyek érdekelnek, akár 1-2 havonta trópusi végletekben is, persze ha nem utazási irodával megyek, ezeknek az utaknak a leszervezése rengeteg energiát elvinne, de szerintem megérné, mert felfrissítené az agyam. Ha kiutazgattam magam, feltöltődtem élménnyel, megpróbálnék azon lenni, hogy valahogy ki tudjak költözni az országból, itthon pedig letisztázzam magam. Legjobb lenne a tengeren túlra, de ahhoz hiányszakmával kellene ki pályáznom, így lehet megpróbálnék letenni egy szakmát, de nem biztos. Az is lehet, hogy az eun belül vennék valami félreeső kis tanyát és ott folytatnék önellátó életmódot.

Úgy hallottam egyébként thaiföldön pl havi 60 ezer forintból is rendesen el lehet lenni. Ha mégis maradnom kellene magyarországon, valószínűleg megpróbálnék valami párthoz közel kerülni, hogy ne kerülhessek bajba, ha a pénzt egy gazdag külföldi rokonom küldené, biztos vagyok benne, hogy problémáznának a hatóságok. Ha már itthon maradnék, lehetőleg valami külföldi számlán tartanám, amire nem látnának rá. Ha vállalkozást kezdenék, valószínűleg offshore módon tenném. A lakást ahol élek kicsit felújítanám, hogy érezzem a jobb lét szelét, de nem vinném túlzásba, lehet, hogy a felújítás helyett először magasabb rendű, de budapesttől pl távolabbi (vác, stb) albérleteket próbálnék meg. Nem tudom mennyit tennék belőle félre, szerintem egy ideig nem, 1-2 évig csak úgy éldegélnék, és utána kezdeném el félre tenni, vagy inkább befektetni valamibe. Ha befektetném, az biztosan valami magas szintű szolgáltatás lenne, amivel valószínűleg kevesebb vevőm lenne, de ők többet volnának hajlandóak kifizetni. Tanfolyamokra biztosan nem költenék, lehetőség szerint utazásnál is igénybe venném az ingyenes szálláslehetőségeket, pl couchsurfing. Úgy élném meg a helyzetet, hogy még így is szegény vagyok. Valamennyi pénzt biztosan félretennék euróban, vagy dollarban is (esetleg fele fele) és betenném valami fizikai helyre, ahol később megtalálom.

2015. máj. 4. 03:44
 2/28 A kérdező kommentje:
Még nagyon fontos, hogy esélyes, hogy a jelenlegi páromat itt hagynám, mert sok a probléma a kapcsolatban, ezt eddig nem tudtam volna megtenni anyagi okok miatt.
2015. máj. 4. 03:49
 3/28 A kérdező kommentje:
Valószínűleg kisportolnám magam, és ha itt az országban maradnék, megpróbálnék megismerkedni egy olyan (lehetőleg fiatal) lánnyal akinek a családja módosabb.
2015. máj. 4. 03:54
 4/28 A kérdező kommentje:
De előtte sok akár több száz lányt megismernék, és tennék arról is, hogy soha ne függjek egyiktől sem.
2015. máj. 4. 04:04
 5/28 anonim ***** válasza:
11%

Nálam ez nem feltételes mód.

Életszinvonal normálisnak mondható, nem költözgetek,

azt veszem csak meg, ami kell, ami számomra fontos

(évekig nem volt TV-m sem).

Elköltözni? Isten őrizz. Kiadok egy halom pénzt, és

még csak nem is sajátom (mindenben másokhoz kell iga-

zodni). Nameg olyat etetnék, aki nagy valószínűség

szerint nem dolgozott meg érte.

Az országban élek, és maradok is, nem szándékozok

elköltözni (max másik városba).

Amit megveszek: Normális élelmiszer, mert ezt ugye

megeszi az ember, azon ne spóroljunk, mert az egész-

séget nem lehet lecserélni.

A többi pénz szépen megy befektetésbe. Perpill csak

az értékpapírszámlára, mert olyan lehetőség nincs,

amire azt mondom, hogy hűde beleugranék belefektetni.

Remélem minden kérdésre kaptál választ :)

2015. máj. 4. 05:46
 6/28 anonim ***** válasza:
62%
Én kétségbe esnék, mert 2-szer ennyit keresek.
2015. máj. 4. 07:12
 7/28 anonim ***** válasza:
17%

nagyon szar helyzetbe kerulnek, mert most netto 1,8 milliot keresek, es az asszony is kap fel millat igaz o csak heti 4 napban dolgozik.

Valoszinuleg bajba kerulnenk, nem tudnank megelni.

2015. máj. 4. 08:18
 8/28 A kérdező kommentje:
Na miért is tűnt el a hozzászólásom? Szóval köszi a vidéki prolizást, többek között az ilyen emberek miatt van a listán a külföldre költözés.
2015. máj. 4. 08:21
 9/28 anonim ***** válasza:
15%
Én ha annyit kapnék akkor nem dolgoznék másnak szépen takarekoskodnék addig amíg nem tudok létrehozni egy saját vallalkozást. Túl nagy eletszinvonalat ezen túl ebből a pénzből nem lehet fenttartani, megvennem az alap dolfokat amit eddig a többit mwg félre raknám.
2015. máj. 4. 08:22
 10/28 A kérdező kommentje:
Azért szerintem az elég nagy életszínvonal, hogy két-háromhavonta le tudnék menni mauritiusra a párommal. Amikor meg nincs épp rá pénz, akkor a földközi tengerre bárhova.
2015. máj. 4. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!