A dolgozók miért szidják állandóan a főnöküket hogy milyen buták?
Az én főnököm a saját elmondása szerint úgy lett főnök, hogy évekig dolgozott az adott munkaterületen majd 2 társával együtt közösen bedobott pénzzel indították a kis vállalkozásukat ami mára 40 embert foglalkoztat. Neki csak a szakmai tudása volt, míg a másik kettőnek kapcsolatai. Mégis az évek alatt a másik kettőt is kivásárolta a cégből így most ő az egyedüli nagyfőnök. Ennek ellenére olyan ostoba, hogy azon már csak nevetni lehet. Amikor a szakmabeli magyarázza a főnök szakmabelinek, hogy amit elvár azt lehetetlen megcsinálni, és képtelen felfogni, de csak azért is csináld úgy.. Volt aki mondta, hogy "Főnök mutasd meg! Ha meglehet csinálni, akkor megcsináljuk" Elkezdte, nem tudta befejezni. Amikor úgy hisztizik mint egy 5 éves mert valakinek elege lesz és kilép, akkor a nagy sértődése miatt mindenki máson csattan az ostor. Vagy amikor azt hiszi a beosztottjai nem képesek gondolkodni, és ha mégis valamelyik tesz egy okos megjegyzést, simán a képébe mondja: Nem azért fizetek neked, hogy gondolkodj!
Nos..A legtöbb főnök nem buta, hanem hihetetlenül önző és ostoba. Mondom ezt úgy, hogy angliai cégnél dolgozom, angol főnököm van. De gondolom otthon sem különbek a főnökök.
Nálunk nem azért szidják a főnököt mert buta lenne, hanem azért mert pofátlanul bunkó.
Jó nagy bőr kellett, hogy legyen a képén amikor bejelentette, hogy gondok vannak a céggel, és hogy senkit ne kelljen kirúgnia létszámleépítés címen, amit ő persze nagyon nem akar, így 3 hónapra csökkenti a ledolgozott órák számát. Vagyis 8 óra munka helyett 4 órát dolgozunk. A fizetésünk ezáltal szintén csökkent, mert csak annyit fizet ki amennyit dolgozunk. Ezzel nincs is gond. Mi benne voltunk, hogy csak ideiglenes megoldás, de legalább mindenkinek megmarad a munkahelye. Ezzel szemben 2 hónappal később elbocsájtott 15 embert (létszámleépítés) a csökkentett munkaidő 9 hónapig tartott. Ami azért állt vissza mert az utolsó nap senki nem vette fel a munkát, és közöltük vele, hogy ha holnaptól nem állunk vissza 8 órába, senki nem megy melózni. Ja, és a csúcs, hogy a nagy spórolásba ami csak nekünk fájt (mert ugye lakbért, számlákat fizetni kellett) a főnök vett magának egy zsír új BMW-t. A legújabb terepjárós modellt. Na nálunk ezért szidják a főnököt.
a "főnökök" 80% vagy rokon koma jó barát vagy spicli seggnyalók voltak.
a maradék 20% sem biztos hogy megtudja csinálni azt a munkát amit kioszt a munkavállalónak.
"a maradék 20% sem biztos hogy megtudja csinálni azt a munkát amit kioszt a munkavállalónak."
Miért kéne tudnia?
"a "főnökök" 80% vagy rokon koma jó barát vagy spicli seggnyalók voltak. "
Azért egy gyengébb képességű főnök alatt hamar csődbe megy egy vállalkozás, főleg Magyarországon.
Másrészt akkor te is menj segget nyalni és te is főnök leszel ( logikád szerint )
4# vagyok.
Voltak olyan főnökeim akik ha most azt mondanák hogy ugorjak be egy napra akkor rohannék. Volt olyan akit örülök hogy sohasem fogok többet látni.
Sok oka lehet hogy valaki főnök lesz. Az én főnököm tőlem vár el mindent. Húsvét előtt 3 héttel szóltam hogy kellene egy jó kis akció, meg egy szórólapozás. Azt mondta át gondolja. Egy hét múlva megint szóltam, akkor azt mondta hogy oké, felbérel valaki. Amikor már egy hét volt húsvétig, én lettem leszúrva, hogy előbb kellett volna elkezdeni ezt az egészet, mert már nincs idő. Gyorsan összedobtam a szórólapot, majd egy grafikus ismerősömmel megszerkesztettem. Ezért én egy forintot sem kaptam, mert "milyen jó lesz ha beindul a bolt és majd többet tudok adni neked". A bolt összes díszítéséért én könyörögtem, én sírtam ki az árukat. Amikor felvett akkor azt mondta, hogy ha bárki bármit kér akkor mondjam, hogy két nap mire megjön. Én ezt csináltam. 5ször jött vissza a vásárló, mert várta. A főnök nem rendelte meg, mert feleslegesnek gondolta. amikor 5ször szóltam neki, akkor megrendelt, igen ám, de a vásárló már hatodjára nem nálunk kereste. S ezért le lettem cseszve, hogy felesleges volt a rendelés...
A csúnya az egészben, hogy az elején elárultam neki, hogy elég sok mindenben jártas vagyok, most pedig kiakarja használni. Munkaidőben bejön és azt mondja hogy beáll a pultba addig én csináljam meg a festést. Eladó vagyok, "szép" ruhába, mondtam hogy el sem kezdem, ha festést akar akkor hívjon be a szabadnapomon és normál árba megcsinálom.
Illetve a csúnya, hogy hazudik, van egy olyan termékünk ami nagyon nehezen fogy, én és a kolléganőm adtunk csak el belőle, amikor ezzel "felvágtam" előtte, azt mondta hogy ő is. Mivel tudtam hogy összesen három darab fogyott, 12-őt rendelt, és 9 maradt, nem volt nagy feladat kiszámolni, hogy még ebben is hazudik.
És a viselkedése miatt rajtunk csattan az ostor, több vásárló is mondta, hogy ha meglátják őt akkor kifordulnak az üzletből. S egy ember már ezt a szemébe is mondta.
és a többi és a többi, ezer egy példát írhatnék még, amiért nem értem hogy lett neki üzlete. Tipikusan az az ember aki jó családba nősült és onnan már könnyű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!