Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Még van esély a TESCO kivonulá...

Még van esély a TESCO kivonulására?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 14. 15:20
1 2 3
 11/26 TamásTóth ***** válasza:
Kérdező, mi a gondod a Tescoval?
2015. ápr. 15. 14:34
 12/26 A kérdező kommentje:

Az, hogy Magyarország Kelet-Európában van és nem Nyugaton (mint pl. Nagy-Britannia, USA; ezekbe az országokba van Tesco, Nagy-Britannia az anyaország). Kelet-európai országba olyan üzlet lenne való (szerintem), mely más kelet-európai országban is van (pl. Kaufland van Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, Csehországban és Bulgáriában és ezek mind kelet-európai országok).

Semmi bajom a magyar áruházláncok (COOP, CBA) létezésével. Spar, Lidl is lehet felőlem.

2015. ápr. 15. 14:42
 13/26 A kérdező kommentje:

Szóval a Kaufland elég elterjedt Kelet-Európában, habár német áruházlánc. A Billa is elterjedt a kelet-európai régióban.

Tesco meg csak egy-kettő országban van Kelet-Eu-ban.

2015. ápr. 15. 14:45
 14/26 TamásTóth ***** válasza:

Miért akarod elkülöníteni Nyugat és Kelet Eu-t?

Ha egy vállalat termékeire/szolgáltatásaira van igény, akkor miért ne legyen egy adott országban?

Ha egy Nyugati Multi jobban/költséghatékonyabban tudja nyújtani ugyanazt a minöséget, mint egy Keleti, akkor több joga van itt lenni. Persze ez fordítva is igaz.

A minőségnek, illetve az ár/érték aránynak kéne dönteni, nem annak, hogy az adott vállalat honna származik.

Csak azért, mert nincs "közel" az anyaországa?

Másrészt megint csak kiemelném a Tesconak a házhozszállító szolgáltatását, ami teljesen egyedi jelenség jelenleg a magyar piacon.

2015. ápr. 15. 14:45
 15/26 A kérdező kommentje:
Házhoz szállítás? Nem olyan érdekes, szerintem elég, ha bevásárolunk.
2015. ápr. 15. 14:48
 16/26 A kérdező kommentje:
Németország/Ausztria már Nyugat-Európa, de sok kelet-európai országban van Billa és Kaufland.
2015. ápr. 15. 14:50
 17/26 TamásTóth ***** válasza:

Mi az, hogy nem olyan érdekes?:D

Pont erről beszélek. A Tesco nyújt, olyat, amit más áruházlánc nem és ezt sok ember igénybe veszi (például néha én is). Miért akarod elvenni ezektől az emberektől a lehetőséget, hogy eldöntsék, hogy rendelnek "kényelmesen" és "időt megtakarítva" vagy inkább elmennek bevásárolni.

Egy adott cég csak akkor lehet adott országban, ha versenyképes. Ez meg nem attól függ, hogy honnan származik az adott cég, hanem mint már említettem attól függ, hogy tud-e ugyanolyan minöséget jobb áron vagy jobb minöséget ugyanolyan áron nyújtani.

Miért akarod önkényesen eldönteni, hogy a Tesco nem kell ide?

2015. ápr. 15. 14:52
 18/26 A kérdező kommentje:
A CBA a valódi kelet-európai eredetű áruházlánc (anyaország: Magyarország), de van más kelet-európai országban is: [link]
2015. ápr. 15. 14:53
 19/26 A kérdező kommentje:
Mindenkinek más a véleménye. Ez van.
2015. ápr. 15. 14:54
 20/26 A kérdező kommentje:
Amúgy ez csak egy ártatlan kérdés, nem a Tesco kiirtására hoztam létre.
2015. ápr. 15. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!