Ti mennyi bért adnátok egy betanított munkásnak? Egy érdekes kijelentés ihlette a kérdésemet, miszerint sok minimálbéres minimálbért sem érdemel szerinte.!?
Ember és cégfüggő. Én is betanított munkás vagyok,de a betanulási időm 1 ÉV volt! most az 1ik munkatársam kilépett, felvettek a helyére egy 25 éves srácot, aki majdnem elsírta magát, hogy mennyi sz@rra kell egyszerre figyelnie. Persze idő kérdése és belejön, ha nem adja fel!
Ad2, ha mi 3an nem dolgozunk, akkor a cég összeomlik, mert más nem tudja megcsinálni azt amit mi! Mégse vagyunk megfizetve!
Az idézet igaz, ha tetszik, ha nem.
Sőt, én azt is olvastam, és lehet rajta megsértődni, hogy Magyarországon túl magas a minimálbér, ahhoz képest, hogy pl. a mennyi a kötelező bérminimum a szakmunkásoknak.
Tehát úgy kéne kinéznie, hogy a pályakezdő 8 elemit végzettnek a legalacsonyabb, aztán a szakmunkásnak, akinek már van tapasztalata több, aztán a diplomásoknak. Ehhez képest a tapasztalt szakmunkásnak a nettó bére alig pár ezerrel több, mint a kezdő betanított munkásé. És ez probléma.
A minimálbért kötelező megadni, de ennyi. Nekem dolgozott már diplomás ismerősöm is minimálbérért, mert annyival megoldotta a főnöke, hogy nem a szakképesítésének megfelelő munkát adott neki, és ezért nem kellett a diplomás minimálbért sem megadni neki. (Pedig diplomás munkát csinált,csak nem abból volt diplomája.) És ez így teljesen legális. Magyarországon a munkavállalkók 75 %-a minimálbérre van bejelentve, az ő bérüket mind emelni kell, naná, hogy a többiekét már nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!