Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szeretnék laptopot venni, de...

Szeretnék laptopot venni, de egy haverom azt mondta, hogy a garanciakötésnél van egy értékhatár ami felett nagykorú is kell a garanciakötéshez. Ki tudja, hogy mennyi ez a határ? Vagy van-e egyáltalán ilyen?

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Milyen garanciakötésre gondolsz?

Új laptop vásárlásakor a termékre van garancia (minr más termékekre is) Nem kell garanciát kötni rá, az a termékhez jár. De ez független attól, hogy ki veszi meg. Ha nem részletre veszed, nem is kérdeznek semmit, hogy ki vagy, mi a neved hány éves vagy. Nincs is közük hozzá.

2010. febr. 20. 07:34
 2/4 anonim válasza:
Igaza van az elöttem szólónak!Új termék vásárlása esetén 2-3 év a garancia,használt elektronikai cikkre álltalában 6 hónap,de ez a boltól függ.Én használtan vettem a laptopomat és 6 hónap garanciát adtak rá.
2010. febr. 20. 13:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Az elsőhöz: Mediamarktban szeretném megvenni, és ott ha jól emlékszem, ha kifizettem, el kell menni egy külön pulthoz, és ott lepecsételtetni a jótállási szelvény. Tehát ott sem kérdeznek semmi ilyesmit?
2010. febr. 20. 20:43
 4/4 anonim ***** válasza:

A garanciajegyet a legtöbb helyen nem a pénztárnál, hanem a vevőpultnál állítják ki. Beírják a termék azonosítóit, a vásárlás dátumát, lepecsételik.

De tőled nem kérdeznek semmit, és nem kérnek semmilyen igazolványt.

Illetve pár éve néhány helyen néha megkérdezik az irányítószámod (akármit mondhatsz, nem ellenőrzik), ez csak a saját statisztikájukhoz kell, azt nézik, honnan jönnek vevőik. Ezt még a pénztárnál szokták kérdezni. Tegnapelőtt tőlem is kérdezték, amikor a cégnek vásároltam. De tavaly az Offoce Depotban vettünk laptopot, ott is kérdezték az irányítószámot, meg hogy kérünk-e törzsvásárlói kártyát.

2010. febr. 21. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!