Mi is egy au pair feladata valojaban? Hol van a hatar?
Kezdo vagyok, masok tapasztalata erdekelne. Jelenleg is vagy regebben au pairkent dolgozoke. Mi egy au pair feladta? Mi az, amire megkerhetik, es mi az, ami igenis az anya kotelessege? Es ha megkerdezhetem, ti mennyit dolgoztatok menyi penzert, es miket kaptatok melle?
18/l
Azt azért tudnod kell, hogy a feltételeket a Munkaadód diktálja : az lesz a munkád, amit ő megszab (nem te mondod meg, mi az anya kötelessége!)...
Általában ezt mindjárt felvételkor a megbeszélésen elmondja a Munkaadó, ha neked nem tetszenek a feltételek, akkor nem muszáj elvállalnod a munkát.
Általánosságban a munkája :
- a gyerek körüli tennivalók
- a gyerekszoba rendbetétele
- sokszor megkövetelik a házimunkákat is (takarítás, mosogatás, mosás, teregetés, bevásárlás, stb.)
Én az Usaban és Angliában is voltam au-pair, és teljesen mások. Az Usaban csak a gyerek körüli teendők tartoznak a feladatok közé. Volt, hogy takarítottam, ha nem tudodtt jönni a bejárónő, de azt plusz pénzért. Ráadásul arra megkértek tehát mondhattam volna nemet is. Használhattam az autót is, magáncélra is, sőt a családi bankkártyához én is kaptam hozzáférést. Teljesen megbíztak bennem, és ezzeltermészetesen sosem éltem vissza. Vasaltam 1 dollárért/ruhadarab. Az anyuka kínosan ügyelt a munkaidő betartására. mindenhová vittek magukkal(nyaralás, étterem stb), ez anyuka számára magától értetődő volt. 120 dollárt kerestem hetente 2002-ben, max 40 órát dolgozhattam. Hétvégén és este nemkellett dolgoznom, ha mégis megkértek, túlórát fizettek, vagy összagyűjtöttem az órákat és elutaztunk hosszú hétvégékre. Ja és az egy év alatt volt két hét fizetett szabim.És az utamat is ők fizették.
Anglia más tészta. Sokkal ridegebbek voltak. Ott a házimunka beletartozott a napi feladatok közé. A szülők ágyát is be kellett vetnem minden nap stb. Ők nem nagyon foglalkoztak velem, viszont mindent előre tisztáztunk, így tudtam mit vállalok. Hétvégén is kellett dolgozni, de itt is betartották a munkaidőt. nem emlékszem már mennyit kaptam, de alig jöttem ki belőle,és közepesen voltam megfizetve az au-pairok között. London nagyon drága.
elsősorban a gyerekekre kell vigyázni, a gyerekekkel foglalkozni, óvodába, iskolába vinni, gyerekeket etetni, a ruhájukkal foglalkozni és segíteni a háztartásban. ez nem a folyamatos takarítást, mosást jelenti.
az au-pair tevékenység célja, hogy megismerd az adott ország nyelvét, kultúráját. tehát lehetőséget kell biztosítani hogy nyelvtanfolyamra is járj.
a tevékenységért teljes ellátást + zsebpénzt kapsz.
tehát a az au-pair nem takarító, nem bébiszitter, mert azokat ugyebár óraszámba fizetik.
Szió! idézek:
Feladatok:
* Játszani és foglalkozni a gyerekekkel,
* Öltöztetés-fürdetés,
* Ételt készíteni, tízórai készítés,
* Etetés,
* Rendben tartani a gyermekek szobáját, játszószobáját,
* Mosni, vasalni a gyermekek ruháját,
* Óvodába-iskolába vinni-hazahozni őket,
* Gondoskodni saját magáról, rendben tartani a saját szobáját, ruháit.
Au pairek háztartási munkái
Ez a lista azért készült, hogy a fogadó családok tiszta képet kapjanak, mit várhatnak el az au pairtől a házimunka területén. Ezeknek az ajánlásoknak a figyelembe vétele az au pair heti munkarendjének elkészítésekor fontos.
Megfelelő
* Porszívózás
* Konyha és előszoba felmosása
* Gyermekek ételeinek elkészítése
* Konyha kitakarítása étkezések után
* Kádak, mosdók és tükrök megtisztítása
* Mosás
* Vasalás
* Gyermekek ruháinak elrakása
* Rendrakás a gyermekszobákban és a játékszobában
* Gyermekek ágyának áthúzása
* Hulladékgyűjtők kiürítése a ház körül
* Mosogatógép kiürítése
* Kutyasétáltatás
* Kis bevásárlás (nem heti bevásárlás)
* Bármi, ami a gyermekekkel kapcsolatos
Nem megfelelő
* Szülők ágyainak áthúzása
* Tűzhely és mikrohullámú készülék tisztítása
* Grill tisztítása
* Hűtőszekrények leolvasztása
* Ablaktisztítás
* Padlószegélyléc portalanítása és tisztítása
* Házon kívüli tisztítás
* Kert öntözése
* Ruhák elvitele vegytisztításra
* Kocsimosás
* Vacsorarendezvények előkészítése vagy segítség az előkészítésben
* Bármi, ami a szülőkkel kapcsolatos, mint a takarítás utánuk, vagy a ruháik elrakása stb.
Forrás: [link]
De a legtöbb ilyen közvetítő oldalon láttam leírva behatárolva így a feladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!