A párom szeretne abba városba költözni, ahol én lakom. Most 18 éves és eddig szakácsnak tanult, de valami miatt nem tudja befejezni a tanulást az iskolájában. Mivel a jövőben szeretnénk együtt élni albérletbe menne, de csak akkor tud, ha talál munkát. Békéscsabára költöznénk, itt kéne a munka is. Szinte mindent elvállal, csak tudja fizetni az albérletet és legyen pénze ételre. Még nincs meg az érettségije. Ha nem vizsgázhat le, akkor is jönne, de félünk, hogy érettségi nélkül nem talál majd munkát. A munka mellett esti iskolába járna, hogy le tudjon érettségizni, de muszáj először dolgoznia, hogy tudjon jönni.
Valaki tud segíteni? Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
2015. ápr. 2. 22:05
1/10 anonim válasza:
Érettségi nélkül? Esélytelen.
2015. ápr. 2. 22:14
2/10 anonim válasza:
érettségivel se, mondom ezt azért, mert anno kihagytam egy évet és nem kapokodnak... pláne ilyen békéscsaba kaliberű helyeken amiket jó messzire elkerülnek a multik
Szarul élni rossz dolog, szerintetek miért mondogatja ezt a sok csóró ember, hogy végezzetek iskolákat?
2015. ápr. 2. 22:14
3/10 anonim válasza:
Előző! Ne lombozd le szegénykéket! Magyarországon nagyon jól működik a közmunkaprogram. Egy árokásó vagy egy utcaseprő manapság jobban keres mint egy diplomás értelmiségi.
2015. ápr. 2. 22:17
4/10 A kérdező kommentje:
Csak addig maradnánk itt, amíg én is leérettségizem, az még két év, plusz még egy, hogy a szakmai bizonyítványom is meglegyen, és utána ki szeretnénk költözni Bécsbe. De addig muszáj keresnie valami munkát itt.
2015. ápr. 2. 22:23
5/10 anonim válasza:
bécsben sincs ám kolbászból a kerítés
2015. ápr. 2. 22:28
6/10 A kérdező kommentje:
Tudom, de élhetőbb város, mint Békéscsaba. Akkor már én is dolgozhatok, két fizetésből meg eléldegélünk egy egyszobás kis lakásban:) Lehet hogy szerényen, de boldogan.
2015. ápr. 2. 22:50
7/10 anonim válasza:
nem biztos hogy élhetőbb... sok bosnyák szerb meg ki tudja honnan szalasztotta ember van az ilyen "egyszobábanelleszünk" kerületekben
2015. ápr. 2. 23:04
8/10 SándorÚr válasza:
mivel már minden hülyének diplomája van (szó szerint) érettségivel sem kapna jobb állást mint érettségi nélkül. Bolti eladó, tesco katona, benzinkutban shopos, pultos felszolgáló, betanított munkás... ezeket a munkákat meglehet célozni
2015. ápr. 3. 06:06
9/10 anonim válasza:
a 8 általános gyakorlatilag írni olvasni tudás, pénztárba nem merik berakni az ilyen embereket
2015. ápr. 3. 07:06
10/10 anonim válasza:
Mindenképpen érettségizzen le és legyen szakmája! Bécs sem élhetőbb város minimálbérből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!