Vaterán való üzletszerű kereskedéshez el kell múlni 18 évesnek?
Figyelt kérdés
Először webáruházban gondolkodtam, de ott már cselekvőképesnek kell lenni, utána jött a vatera ötlete, ahol megnéztem és lehet 18 alatt regisztrálni, és szintén utánajártam, hogy 600.000Ft-ig nem kell adózni használt termékek után, így gondolom azt eladhatok, de ha én használt alkatrészekből, amiket szintén neten vennék, raknék össze gépeket, laptopokat, akkor abból már adóznom kéne + kell hozzá egyéni vállalkozói, amit 18 felett lehet csak kiváltani, ezért szeretném megkérdezni, hogy jól gondolom-e, vagy ez még nem számít kereskedésnek, így 600.000-ig csinálhatom adómentesen, vállalkozói engedély nélkül 18 alatt?2015. márc. 24. 18:10
2/5 anonim válasza:
Ha újonnan vett bontatlan termékeket adsz el akkor már az első eladás utáni bevételből is kell adózni, a 600.000 az a használt cuccaidra vonatkozik és ebben az esetben nem kell 18 nak lenned, és nem kell egyéni vállalkozói sem.
3/5 anonim válasza:
Nem a Vatera az egyetlen internetes adok-veszek portál. Kutya nem nézi, hogy egy adott személy hány helyen árusít. Olyanról is hallottál nyilván, hogy álnév, kit érdekel a Te valódi neved ? Sajnos a Vaterának magas a jutaléka.
4/5 anonim válasza:
használt termékek eladása után is adóznod kell, ha üzletszerű tevékenységet folytatsz!!!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. márc. 24. 22:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!