Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aktív korúak ellátása, egy...

Aktív korúak ellátása, egy háztartásban élők, de nem házastárs/élettárs/gyermek, hogy is van ez most akkor?

Figyelt kérdés

az aktív korúak ellátását akarom megigényelni, viszont szükséges hozzá az apa, anya, és testvér(kiskorú) vagyonnyilatkozata, aláírása.

egy 14 éven aluli gyermeknek milyen joga van ehhez? hiszen testvér csak.

a szülők közül csak az egyik keres, de nekem ahhoz semmi közöm, hiszen én csak 'megtűrt személy' vagyok itt.

miért kell az ő beleegyezésük az én dolgaimhoz? az egy dolog, hogy itt lakok, de akkor sincs közöm a keresletükhöz. oké, eltartanak, de átmenetileg, amíg nem szerzek munkát.

hogyha nem csatolom az ő keresetüket, nem írják alá, akkor nem kapom meg?

a kapcsolatunk nem mindenkivel felhőtlen, simán elvenné azt a kis pénzemet is, ha tudná szerintem.

2015. márc. 20. 19:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha már nem vagy tanuló, hanem felnőtt vagy, elvégezted az iskolát, de munkanélküli vagy és nem találsz munkát és addig ezt szeretnéd igényelni, akkor elárulom, hogy hiába laksz egy házban a szüleiddel, testvéreiddel, nem kell a lapra őket feltüntetni, ugyanis hiába éltek egy házba, de külön háztartásban élőnek számítasz, mert nem vagy 18 év alatti, tanköteles, akit eltartanak a szülők.

Tehát te magad képezed a háztartás részét.

A szüleid, testvéreid pedig szintén egy közös háztartást képeznek, ami nem közös a tiéddel!

2015. márc. 21. 07:29
 2/4 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszi a választ. :)

csak azt nem értem, hogy akkor miért adtak 4(?!) vagyonnyilatkozatot, és miért mondták, hogy egy 14 éven alulinak is ki kell tölteni? mert ez(ha jól tudom, szabálytalan, mert szülői beleegyezés kell hozzá.)

szóval akkor, hogyha csak az én adataimmal, meg a nemlétező keresletemmel viszem vissza a kitöltött papírt, akkor megkapom?

mert igaz, 20 vagyok, és ha úgy vesszük, nem egy a háztartás, nem egy kasszán vagyunk.

vagyis hát igen, mert a munkahely az jó lenne, de pályakezdőként nem nagyon hisznek bennem. na mindegy, szóval akkor teljesen természetes, hogy ha csak az én adataimmal viszem be a papírt? :)

szerintem is egy nagy butaság ez a formaság, mi köze van egy gyereknek ahhoz, hogy én dolgozok-e vagy valami? semmi, mert nem én vagyok az eltartója.

elég furcsák ezek a szabályok, eddig elfogadták ezt, most meg ilyet mondtak, hogy ezt meg azt kell vinnem.

de akkor ezek nélkül viszem be, hiszen 'engem támogassanak', ne a családomat, vagyis, hogy igen, őket, de azzal, hogy legalább valamennyi terhet levesznek a vállukról, legalább, ha már munkaerőnek nem kellek sehova, szinte majdnem 2 szakmával, azért annyi, mert egybevágó a 2 szakma.

:) köszi mégegyszer a választ :) ^^

2015. márc. 22. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Mondom, hogy csak magadat kell feltüntetned. Sajnos anno, mikor én is kikerültem az iskolapadból, ugyanebben a helyzetben voltam és én is kénytelen voltam igényelni. És pedig szülővel éltem együtt, de külön háztartásban élőnek számítottam és csak magamat kellett feltüntetnem.

Amúgy 1 éve már regisztrált munkanélküli vagy? Csak mert, ha nem, akkor nem fogod megkapni.

2015. márc. 23. 17:53
 4/4 A kérdező kommentje:
igen, már van egy éve bőven, hogy ott vagyok. :) mégegyszer köszi, a héten intézem. :)
2015. márc. 24. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!