Miért írnak nagyobb összeget Kínából rendelt áru csomagjára?
Először rendeltem Kínából egy-két apróságot (autós töltő, led égők stb.) Az egész 2500 forint volt, fizettem rá kb. 500 forintos szállítást (PostNL) mert ennyi még szerintem belefér az ingyenes helyett. Megérkezett a csomag rendben, nem volt vámolás sem, minden oké.
Viszont a csomagon sokkal nagyobb összeg szerepel, pontosan 29 USD. Tételesen fel van benne sorolva amit rendeltem de mind sokkal magasabb ár. Miért van ez? Kicsit többre jött volna ki még a végén vámoltatják is és gondolom akkor a ráírt összeg alapján állítják ki a vám összegét.
Csak okoskodok, de úgy gondolom, hogy azt a maximális összeget írták rá, amit a szállító (posta) kártérítésként fizetni hajlandó az adott feladási körülmények közt...
Ezek szerint 30 dollárig fizetnek, ha elveszne a csomag...
Ez a 29 dollár a végösszeg a tételek összértéke. De honnan veszik ezeket az árakat? Pl van ilyen
Mobile Phone Cabel x1 7.19 USD
Volt benne tényleg egy ilyen mobil kábel is de közel se került ennyibe hanem 632 foritba.
Azért zavar a dolog mert mi van ha legközelebb mondjuk rendelnék tényleg olyan 30 dollár értékben és csomagra 100-at írnának. Aztán 30 helyett 100 dollár után fizethetném a vámot az meg nagyon nem korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!