Mit tehetek ha nem csak nem fizetett az albérlőm hanem meg is lopott?
Én is így jártam, végigcsináltam.
A feljelentés önmagában jó megoldás.
Viszont ha ezen az úton szeretnél megoldást találni, akkor
számolnod kell a rád vonatkozó követelményekkel is. A rendőrség lopás miatt -nagyságrendtől függően- kiadja a körözést, jelentést, majd idézést. Ami téged illet: ha feltudod mutatni az adatait, el kell mondanod honnan van, hogy jutottál hozzá. Ha mint albérlő, akkor ezt szerződéssel kell bizonyítani. Ha ez meg van, akkor ez a szerződés csak akkor érvényes, ha a másolata a jegyzőnél van, ill. az abban szereplő bérleti díj le van adózva, tehát hiteles. Ha nem így van, akkor a szerződés nem ér semmit, sőt, ez "fekete" jövedelemnek számít. Ezt sajnos leellenőrzik az apehnél, mielőtt egy hivatalos szerv, pl. a rendőrség tenne bármit is(vagy azután azonnal).
Érvelhetsz azzal is, hogy barátként "megengedted" hogy nálad lakjon, használja az ingatlant,ekkor sok felesleges
gondtól szabadítod meg magad. Ezt ajánlom.
De ha a papírjaid rendben vannak, akkor az első vonalon haladj.
Tanács: két heten belül bárhogy is döntesz, hitalosan tégy feljentést.Ezután egyre nehezebb. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!