Vételi ajánlatkor fizetett "biztosíték" ingatlanra elállás esetén vissza jár-e?
Figyelt kérdés
Találtam egy ingatlant, tetszett. Az ingatlanos nyomult rendesen és azt mondogatta, hogy tegyek vételi ajánlatot, mert sok a vevő jelölt, nehogy más elvigye előlem. Azt mondta fizessünk be az OTP ingatlan közvetítő számlájára egy un. "biztosíték" összeget, ami a komoly vételi szándékot jelenti és akkor 2 hétig nem mutatják meg másnak. Azt tudtam, hogy a foglaló néven fizetett összeg visszatérülése elállás esetén rizikós, de láttam, hogy ez nem foglaló, hanem biztosíték, ezért befizettem és aláírtam a 2 oldalas vételi ajánlatot. Az ingatlanos nagyon siettetett, nem volt nálam szeműveg,62 éves vagyok. Akkor lepődtem meg otthon, amikor elolvastam a vételi ajánlatot, miszerint, ha elállok a vételtől, akkor az un. Biztosíték néven befizetett összeg fele az eladónak és a másik fele pedig az ingatlanközvetítő irodának megy, nem kaphatom vissza. Az ingatlanos nem képviselte az érdekeimet, mert nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy ezt a pénzt nem kaphatom vissza, ha elállok a vételi szándékomtól. Az eladóval karban dícsérték az ingatlan állapotát, mondván, hogy szigetelve van és nem vizesedik, amiről azóta kiderült, hogy nem megfelelő. Van erre érvényes jogi szabály, hogy ezt a biztosíték néven futó pénzt nem kaphatom vissza elállás esetén?2015. márc. 11. 22:59
1/3 anonim válasza:
Remélhetőleg nem egy nagy összegről van szó.
Sietett, ugye? Ez is egy taktika volt.
Sajnos fogalmam sincs, próbálj talán a fogyasztó védőknél érdeklődni, hogy kihez fordulj. Elnézést a tegezodes miatt.
Zsarold meg őket ha más nincs hogy rossz híreket keltesz.
Van fizetési meghagyás is pl közjegyzőnél.
2/3 anonim válasza:
Pár hete a Dunahouse gyik-os regisztrációja megmagyarázta, hogy ez a vevő érdekeit szolgája. Most látszik, hogy mennyire...
Szvsz esélyed sincs anyázás és perrel fenyegetés nélkül visszakapnod a pénzt.
3/3 anonim válasza:
Hivatkozz a hamis tájékoztatásra, amivel érveényteleníted a vétei ajánlatot, és követeled vissza a pénzed. Egy ügyvéd által megírt levél a legjobb iyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!