Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mire elég 130000Ft havonta...

Mire elég 130000Ft havonta Budapesten egyedül?

Figyelt kérdés
2015. márc. 1. 19:56
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

"nem akarom albérletre felélni a saját lakásra összekuporgatott pénzem."

Az albérlet általában olcsóbb, mint egy lakás, lásd a Kiszámoló blog kalkulátorát:

[link]

Mivel te még nem laktál egyedül, ha inkább lakást vennél, akkor is érdemesebb először albérletbe költöznöd, hogy megtanult menedzselni a saját életedet és lásd, hogy milyen problémák jönnek szembe. Ha már megveszel egy lakást, akkor onnan nincs visszalépés; ha sok pénzért vettél egy pocsék lakást, akkor úgy jártál.

Ahogy a cikk is írja, amit belinkeltem: a saját lakás azzal jár, hogy arra is kell költened. Ha beköltözöl, egy festés alapból kinéz, nyílászárókkal is lehet probléma stb. És akkor nem beszéltünk a fürdőszobai témáról, ami ha fel kell újítani, akkor 700ezer és 2millió között alakulhat (utóbbi egy minimálfelújítás egy minipanelben, előbbi egy normál méretű fürdő teljes felújítása kazáncserével).

2015. márc. 7. 13:16
 22/37 anonim ***** válasza:
44%
Ha valaki 30 évesen ennyire tájékozatlan az jobb ha otthon marad a szüleinél! Vagy simán valami kamu agyalás az egész...
2015. márc. 8. 09:10
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

"Már bocs, de egy garzon kb 90 ezer forint."

Már bocs de nem.

Kérdező mi laktunk párommal garzonban, kb 70-75 ezer volt havonta, de ebből 45 az albérlet díja. Az a baj az egyedül lakással, hogy ezek a költségek egyedül is kb ennyi. A szobát egy emberre is fűteni kell, a lámpa egy ember miatt is ég stb.

Ezen költségekhez jött még a kaja és bérlet meg persze néha ruhát, szappant stb is kell venni.

2015. márc. 8. 11:31
 24/37 anonim ***** válasza:
Én is laktam 47+rezsiért, de az 5 éve volt és elég suttyó lakás volt (ránk is penészedett). Bőven nem ez az átlag, egy normál lakás 55-80 körül van ma.
2015. márc. 9. 09:35
 25/37 A kérdező kommentje:

Azért nem ismerem a lakás költségeit, mert a szüleim ezt az információt még nekem se kötik az orromra, panelban nőttem fel, nem éltem másfélében még. Az ismerőseim többsége, akivel olyan szinten beszélgetek, hogy ilyeneket is megkérdezzek tőlük, nem Budapesten él, tehát nyilván a pesti dolgokkal annyira nincsenek tisztában.

A boltokban az árakat én is látom, a közlekedés szintén megvan, ez a része nem kérdés.

Nem veszek fel hitelt, szóval azzal nem kell számolni. Összeköltöznöm nincs kivel, idegenekkel nem akarok, a diák korszakból meg kinőttem. Albérletnél még van egy bérleti költség is a tulajnak a rezsin felül, ez saját lakásnál nincs, és albérletnél bármikor megtörténhet, hogy költöznöm kell, mert a tulajnak kell a lakás, ez bizonytalan. Egyébként diákként megpróbálkoztam albérlettel, de akkor jóval kevesebb bevételem volt, és nem volt stabil munkám, úgyhogy csak pénzkidobás volt, nem sokáig tudtam fenntartani.

A szüleimtől viszont mindenképp el akarok költözni, és nem akarok visszamenni, ha egyszer elmegyek.

2015. márc. 9. 12:20
 26/37 anonim ***** válasza:
Ok, mennyi pénzed van saját lakásra?
2015. márc. 9. 12:24
 27/37 A kérdező kommentje:
Ezt idegeneknek nem fogom elmondani, egy kicsire elég, a többi nem tartozik rátok.
2015. márc. 9. 12:26
 28/37 anonim ***** válasza:
68%
Mert? Ismerünk? :D Ha beírod, hogy 10 milliód van, akkor mi történik? Elmegyek hozzád, úgy, hogy azt sem tudom ki vagy, és elveszem a pénzed? :D Nekem jelenleg itt van a pénztárcámban 160ezer Ft. Na, gyertek, vegyétek el :D
2015. márc. 9. 12:36
 29/37 A kérdező kommentje:
Nem tartozik a kérdéshez, hogy mennyi pénzem van lakásra. :-) Tapasztalatok érdekelnek, de már kaptam használható válaszokat, úgyhogy én lezártnak tekintem a kérdés lényegi részét. Ettől függetlenül még aki tud írni tapasztalatot, mennyiből jön ki, milyen lakásban, nagyjából mennyi költséggel, azt megköszönöm. De úgy gondolom, olyan lakásban, amiket nézek, ez a pénz már elegendő lesz az én igényeimmel.
2015. márc. 9. 14:31
 30/37 anonim ***** válasza:
51%

"Összeköltöznöm nincs kivel, idegenekkel nem akarok, a diák korszakból meg kinőttem."

Lehet, hogy elvileg kinőttél, de mégis most költözöl el először otthonról és 130ezer bizony nem annyira sok, hogy annyira válogathass. Lehet, hogy most veszel egy lakást, mert van tartalékod, de ha az a lakás valamiért nem jön be, akkor ott tartasz, hogy nincs semmilyen mozgástered.

" Albérletnél még van egy bérleti költség is a tulajnak a rezsin felül, ez saját lakásnál nincs"

Ez egy nagyon gyakori érv, de van benne egy jelentős hiba: senki nem számol soha azzal, hogy az albérlet karbantartását nem neked kell elvégezned. Ha jönnek vízórát cserélni, nem te állsz a kapuban. Ha ki kell festeni, ha csapot kell cserélni, ha az ablakot kell üvegeztetni, az nem a te költséged. Ezek igen jelentős összegekre rúghatnak.

Arról nem beszélve, hogy ha két év múlva kapsz egy tuti állást, de az egy másik városban vagy városrészen van, netalántán összebútoroznál valakivel, akkor is nagyon erős horgony egy lakás és talán az eladás csak veszteségesen oldható meg; a lakásba tett felújítási pénzeid pedig biztosan elvesznek örökre.

Azt is megjegyezném, hogy a jelek szerint soha nem laktál még (tartósan) külön a szüleidtől és együtt valaki mással. Ezt sem árt megpróbálni, hiszen előbb vagy utóbb gondolom, hogy családot akarsz majd stb. Ha úgy vágsz bele egy együtt lakásba és gyerekbe, hogy előtte csak a szüleiddel laktál, majd egy teljes lakás a tied volt, akkor nem irigylem a leendő férjedet...

2015. márc. 10. 08:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!