Mire elég 130000Ft havonta Budapesten egyedül?
Keress lakótársat! Van ilyesmire facebook-csoport és sok hasonló, ismerkedj meg a leendő lakótársaiddal és válassz egy szimpatikusat! Sokkal jobb is együtt lakni másokkal, mint minden nap üres lakásra hazamenni, sokszor segítséget is jelenthet.
Bútorozott lakást keress, ne panelt, mert azok drágábbak!
Egy külön lakás 50-70 alapdíjjal működik manapság, a rezsi plusz 20 átlagban, de lakás és évszak függvényében ez lehet jóval több is, plusz szigetelés nélküli panelben pl horrorisztikus.
Volt hasonló helyzetben lévő ismerősöm, ő kipróbálta a magányos garzont, aztán hazakényszerült. 30 körüli ismerőseim vannak, akik egyedül fenn tudják tartani magukat, de ők rendszerint már sok éve dolgoznak, diplomások és ők is megizzadtak ezért.
Na tessék, itt egy hirdetés pl.:
---------------------------------------------
Huszár Zoltán > Albérlet egyetemistáknak
2 órája · Budapest · szerkesztve ·
Főbérlő kérésére csak diákoknak és csak fiúknak!!!
A nagyobb - 3 ágyas - szobába keresünk egy embert!!!
XI. Fadrusz utca - Móricz és Kosztolányi között -> közlekedés kiváló!
92 m2-es lakás, 2 hálószoba (egy 2 és egy 3 személyes), 2 nappali (egybenyitva), fürdőszoba, külön wc, konyha, két erkély, pince; berendezett, gépesített lakás (tehát mosógép, hűtő és mikró is van), egyedi mérőórás.
Ára:
az EGÉSZ lakás 70000.-/hó (bérleti díj+közös költség) + rezsi
EGY FŐRE: havi 21-24ezer HUF/fő (télen, rezsivel, internettel)!
A szobákban és a nappalikban parkettás padló, a konyha, fürdőszoba, előszoba és WC-ben pedig járóköves hidegburkolat. Konvektoros fűtés van, de teljesen jól befűtik a lakást, és egyáltalán nem magas a költség.
---------------------------------------------
Harmadannyi költség, mint egy saját.
Én nem értem az előző hozzászólókat. Miért nem értik meg amit írsz kedves kérdező.
Bár téged sem, hogy ha itt élsz Pesten, akkor miért nem vagy tisztában az árakkal.
De nézzük végig: Tudsz spórolni, ha megfelelő helyen megfelelő ingatlant veszel. Én a Bosnyáknál lakom egy belsőudvaros kertes-társasházban. 6M-ért vettem meg. Ami baromi jó ár. ennyiért minek panelbe meg vacak garzonba költözni? Minden szobában van kémény (2+1), s így ha nem a kombicirkót használnám, akár fával is fűthetnék, ami ugye jelentősen olcsóbbá tenné az életet. Szóval, ha jó helyen választasz ingatlant, akkor ott már akár milliókat foghatsz (velem szemben van egy kis lakás, kis kerttel, kb. 29nm és ugyan fel kell újítani, de ha garzont akarsz akkor ez adott).
Nézzük az életet a mindennapokban:
Kis lakásnál a rezsi kb 30e ft körül lesz. Ez pl. egy konvektoros fűtésű, 30nm körüli, szar szigetelésű lakásra vonatkozik. Ha te is jóevő vagy, akkor a kaja nálad sem áll meg havi 45e alatt. gondolom van telefonod, így az pl. nekem 9e/hó körül van (10e-ért már korlátlanos lehet). Néha egy kis buli: 10e, Bérlet: 10e (aszem e körül van). És itt a vége. Ez a létminimum manapság. A rezsibe a net is beleférhet, meg egy minimális lakásbiztosítás.
Azaz összesen: 104e ft. Ugye erre még rájönnek az egyéb alkalmi dolgok: ruházat, ajándékok, fogorvos, figy-fene cuccok otthonra, ..stb. Szóval beosztással elég lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!